Fogszabályozás téma

Fogápolási szabályok és tanácsok fogszabályzót viselőknek

WEBBeteg - Dr. Horváth Viktória, fogszakorvos - 2022-11-08 17:03
Fogszabályozás
Hogyan tisztítsuk a kivehető fogszabályozót és hogyan a rögzítettet és a fogunkat annak viselete mellett? Milyen speciális eszközöket érdemes beszerezni és használni? A készülék okozta sérülések elkerülése érdekében mit érdemes tenni?

Fáj a feje, fáradt? Irány a fogorvos!

Oxygen Medical - Dr. Benkő Krisztina, fogszakorvos - 2022-06-07 04:33
Fáradtságot, levertséget, fej- és nyakfájást, zsibbadást, fülzúgást is okozhat az éjszakai fogcsikorgatás, sőt, akár migrénes rohamot is. Dr. Benkő Krisztina, az Oxygen Fogászat fogszakorvosa szerint a kezelést nem érdemes halogatni, hiszen a következmények súlyosak lehetnek.

Fogszabályozás: nem csak hiúság

WEBBeteg - Dr. Lengyel Csongor, fül-orr-gégész - 2022-05-30 07:33
Fogszabályozás
Fogazatunk fontos szerepet játszik életünkben. Befolyásolja arcunk harmóniáját, beszédünk és artikulációnk módját, mimikánkat és egyéni kisugárzásunkat is.

Milyen gondokat okozhat a fogcsikorgatás?

Oxygen Medical - Dr. Benkő Krisztina, fogszakorvos - 2022-04-25 22:03
A fogcsikorgatás okozhat halántéktáji fájdalmat, tarkófeszülést, nyaki feszülést, sőt hátfájást is. Az állkapocsízület és a fül belső szerkezetének összefüggése miatt kialakulhat füldugulás, fülpattogás vagy akár migrén is.

Gyakori kérdések a fogszabályozással kapcsolatban

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró - 2022-01-06 22:03
Fogszabályozás
A fogváltás után kuszán növő maradó fogakat rendszeresen fogszakorvossal kell ellenőriztetni. Nem csupán azért, mert a cseperedő diákot tinikorában zavarni fogja a ferde fogsora, és nem szívesen mosolyog, nem artikulál rendesen, szorongást okozhat neki a társai gúnyolódása, hanem azért is, mert fogainak romlása, szuvasodása is hamarabb bekövetkezik a torlódások miatt.

Miért szükséges a fogszabályozás?

Oxygen Medical - Dr. Ameri Sahar, fogszakorvos, esztétikai fogászati specialista - 2021-08-12 07:03
A fogszabályozás célja nem kizárólag a fogak, a fogsor esztétikájának a kialakítása, hanem a harapási rendellenességek megszüntetése, amelyek a fogak és az állkapocs rendezetlen helyzete miatt is kialakulhatnak.
Az éjszakai fogcsikorgatás (bruxizmus) rendkívül sok embert érint, bár sokan nem is tudnak róla. Gyerekeknél és fiataloknál gyakrabban fordul elő.

Mi a jó fogszabályozás titka?

Oxygen Medical - Dr. Ameri Sahar, fogszakorvos, esztétikai fogászati specialista - 2017-06-30 21:41
A fogakat nem csak gyerekkorban érdemes szabályoztatni, felnőttként is esztétikusabbá tehető a mosoly, kiküszöbölhetők a rendellenességek. Dr. Ameri Sahar, fogszabályozó szakorvos szerint az eljárás akár a fogvesztést is megelőzheti.

Rosszul alszik, fáj a feje? A fogorvos segíthet!

Orvostkeresek Egészségmagazin - 2016-12-26 05:12
Sokan nem tudnak az éjszakai fogcsikorgatásukról, csak azt tapasztalják, hogy fáradtan, leverten ébrednek, zsibbad a karjuk, a nyakuk, zúg a fülük, esetleg visszatérő migrénnel küzdenek. Dr. Benkő Krisztina, az Oxygen Medical fogszakorvosa a fogcsikorgatás következményeiről, és a megoldás lehetőségeiről beszélt.

A gyerek fogainak egészségéért az anya felelős?

Orvostkeresek Egészségmagazin - 2016-12-22 02:51
Sok szülő hajlamos azt gondolni, hogy tejfogak ápolása nem fontos, hiszen azokat úgyis elveszti a gyerek. Sőt, a fogorvosi kezeléseket sem veszik túl komolyan, holott gyermekkorban lehet megalapozni a felnőttkori szájhigiéniát.

A szép mosolyért: Felnőttkori fogszabályzás

WEBBeteg - Dr. Varga Éva, fogorvos - 2016-11-01 00:11
Felnőttként fogszabályzót szeretnék. Érdekelnek a választási lehetőségek: külső, belső, éjszakai, bracketek, részletfizetés stb. Felhelyezés előtt kötelező a foghúzás? – Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Fogápolás játékosan

Debreceni Egyetem - 2014-11-12 13:11
A gyermekek körében a leggyakoribb fogászati probléma a szuvasodás, de egyre korábbi életkorban jelentkezik fogkő és ínygyulladás is.

Fogszabályzóval speciálisan kell fogat mosni

Oxygen Medical - 2014-09-19 07:38
Sokaknál szinte divatcikknek számít a fogszabályzó, mióta kiderült, hogy a fogakat felnőttkorban is érdemes szabályozni. Dr. Ameri Sahar, az Oxygen Fogászat szakorvosa, esztétikai fogászati specialista ugyanakkor a szükséges szájhigiéniára hívta fel a figyelmet.

Fogszabályzás felnőttkorban

Oxygen Medical - Dr. Ameri Sahar, fogszakorvos, esztétikai fogászati specialista - 2014-08-07 02:51
Ma már korántsem csak a tinédzserek villantják fel fogszabályzóikat, egyre több felnőttön is látni a szabályzó szerkezeteket. Kevesen tudják, hogy ezzel a módszerrel nem csak esztétikailag, de egészségileg is sokat tehetünk a fogainkért - még nagykorúként is.

Tények a fogszabályozásról, nem csak gyerekeknek

Oxygen Medical - Dr. Ameri Sahar, fogszakorvos, esztétikai fogászati specialista - 2014-05-03 17:11
Mikortól és meddig érdemes szabályoztatni a fogakat? Miért van különös jelentősége a szájhigiéniának a fogszabályzás során? Ezekre a kérdésekre válaszolt dr. Ameri Sahar, az Oxygen Medical fogszakorvosa, esztétikai fogászati specialista.

Fogszabályzás - Felnőttkorban is

WEBBeteg - Czibere Anikó, újságíró - 2014-02-28 07:38
A mai tiniknél szinte már divat lett villogtatni a csillogó-villogó fogszabályzókat. Mára azonban már idejét múlta az a nézet, hogy csak a gyerekek fogát lehet szabályozni.

Fogszabályozás+állkapocs műtét vs. OEP támogatás

Orvos valaszol - Dr. Ágics Anikó - 2012-03-19 22:37
Tisztelt Doktornő! 26 éves vagyok, keresztharapással, melyet a nyelvlökéses nyelés melyet a letalapt nyelv okozott elég nagy. Előfogszabályzó kezelést-majd állkapocsműtétet s utókezelést javasoltak, melynek teljes költsége kb. 1 millió forint, a p

Nyitott harapás

Orvos valaszol - WEBBeteg szerkesztőség - 2010-09-11 14:47
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Nyitott harapásom van, a felső fogsorom 1 cm-rel van előrébb. Azt szeretném kérdezni, hogy ha lesz fogyszabályozóm, akkor az ínyem is "hárébb fog menni" Válaszát köszönöm

fog fehérítés-fogszabályzás

Orvos valaszol - Dr. Kocsis István - 2010-05-01 20:36
1, Az első 2fogam között van egy nagyobb rés. kb 3mm. Az lenne a kérdésem hogy fogszabályzással ez mennyi idö alatt javulna, mennyibe kerülne? 19éves vagyok. 2, Nem dohányzok, nem kávézok rendszeresen. Rendsueresen mosom a fogaimat azonban elég sár

Fogszabályozás

Orvos valaszol - Dr. Galgóczi Natália, fogorvos - 2010-04-22 10:55
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 12 éves lányomnak 2008-ban megállapitották, hogy a maradandó fogai közül 9-nek nincs fogcsírája./felül 1, alul 8 fognak/.Kihúzták a tejfogait, hogy gyorsítsák a fogak növekedését és a fogszabályozás elkezdését, ami lent 8 fo

gyermek fogszabályozás

Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina - 2010-04-08 09:52
Tisztelt Doktor Úr/ Nő! Kisfiam most 13, 5 éves és fogszabályozóra van szüksége. Elmentünk a helyi sztkba márciusban és ott szeptemberre adtak időpontot. Erre gondoltunk egy "okosat a férjemmel" és elvittük a gyereket magán fogszabályozásr

Éjszakai fogszabályozó?

Orvos valaszol - Dr. Diószegi Judit - 2009-10-29 10:22
Tisztelt Webdoktor! A következő lene a problémám. Ahogy az a képen is látszik nem szabályosak az első 3 fogam felül. Engem ez nagyon zavar. Azon gondolkodom, hogy szabályoztatnám, viszont a 2 első metszőfog melletti fog, ami kifelé áll pótlott.

Cumizás

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009-08-31 13:56
Tisztel Doktor! 2, 5 éves kislányomnál nemrég vettem észre, hogy a két első fogacskája felül kissé kiáll. Gondolom ez a cumizás miatt alakult ki, igaz kezdetektől csak alváshoz használtuk. Vajon a maradandó fogai is így fognak állni, ha haladéktal