Egészség téma

11 egészséges élelmiszer, amit nem fogyasztunk

DRportal
2022-09-13 04:03

Táplálkozási szakértők már évekkel ezelőtt összeállítottak egy listát, olyan egészséges élelmiszerekről, amelyeknek tisztában vagyunk egészségvédő hatásaival, tudjuk, hogy fogyasztanunk kellene, mégsem tesszük.

Egészségszorongás: mi is ez, és hogyan lehet legyőzni?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
2022-09-01 22:03

Lehet, hogy a betegség, amitől tart, nem az a betegség, amiben szenved. Az egészségszorongással küzdő egyének megszállottan foglalkoznak azzal, hogy súlyos betegek lehetnek.

Egy az Egészség Program - One Health Commission

WEBBeteg - Dr. Pászthory Erzsébet, gasztroenterológus, belgyógyász
2022-04-22 13:03

Ki ne tudná, hogy az emberi faj csak egyike a Földön élő számtalan élőlénynek? Az sem vitatható, hogy létünk és fennmaradásunk környezetünk függvénye. Az emberiség története mégis az uralkodásról szól: a népek, civilizációk harcai, a küzdelem a természet erőivel, a környezet gátlástalan átalakítása és kizsákmányolása átmeneti győzelmeket hozhat ugyan, de nagy árat fizetünk érte.

Egyre többen eszik, jól teszik? A zab szervezetre gyakorolt hatása

WEBBeteg - Dr. Reinhardt István
2021-09-26 11:33

A zab és a zabkása több országban rendkívül elterjedt, például az Egyesült Államokban az emberek jelentős része rendszeresen fogyasztja, elsősorban reggelire. Hazánk étkezési szokásait figyelembe véve érdemes lenne növelni az étrendben betöltött súlyát, mivel rendkívül egészséges, és rendszeres fogyasztása számos hosszú távú előnnyel jár. Ezeket tekintjük át a következőkben.

Sport harmincas éveinkben

WEBBeteg - Kálmánczhey Emőke, fitneszedző
2021-05-08 17:36

Harmincas éveinkben felpörög az életünk és egyre több stressz ér bennünket és egyre kevesebb időt tudunk magunkra fordítani. Pedig ebben az életszakaszban is érdemes szánni heti néhány órát magunkra, a sportolásra.

Tucatnyi érv a tojás mellett

DRportal
2020-04-11 12:05

A tojásnak számtalan sok pozitívuma van. Az alábbi cikkünkben tizenkét pontba foglaltuk össze a legfontosabbakat.

10 tanács szülőknek: Vigyázzon gyermekei egészségére télen is

WEBBeteg - B. M., szakfordító
2020-01-30 03:06

Minden szülő szeretné megóvni gyermeke egészségét a téli hónapokban is, ám ez nem mindig egyszerű feladat. A nappalok rövidek, hideg van. Könnyen el lehet kapni a náthát. Ebben az időszakban sokan köhögnek, tüsszögnek. Mit tehet Ön szülőként, hogy gyermekét megvédje a betegségektől? Adunk néhány tanácsot, hogy megkönnyítsük a dolgát.

Sándor Judit: a sport életforma, hivatás, hit

WEBBeteg - Gorzsás Anita, újságíró
2020-01-06 11:06

Sándor Judit nem hisz a kifogásokban. Több ételintoleranciával is együtt él, és ezek mellett hihetetlen teljesítményt nyújtott: részt vett az ötszörös Ironmanen Ausztriában. Vele beszélgettünk a versenyről, a sportról és a kitartásról.

Hogyan vigyázhatunk szépségünkre?

Több mint TestŐr
2019-12-09 16:21

Szépségünk megtartásában egészségünk megőrzése is nagyon fontos szerepet játszik, Varga Gábor elárulja, hogy vigyázhatunk rá a legjobban!