Táplálékkiegészítők keverése

Tisztelt Webbeteg! Koromból fakadóan egyre többet foglalkoztat a korral járó egészségügyi problémák megelőzése. Nem részletezném a konkrétumokat túlságosan, csak általánosságban szeretném megkérdezni, hogy a különböző gyógynövényes kapszulák, táplálékkiegészítők esetében mennyire jelenthet problémát azok paralell szedése. Példa: - Májra: Legalon (krónikus autoimmun okozta állandó fájdalom és gyulladás enyhítésére szedett Skudexa miatt - ez persze képezhetné egy másik kérdés tárgyát is, így ettől most eltekinthetünk...) - Térdműtét után: Dona porcerő - Prosztatára: Szerves Saw Palmetto (sűrű vizelési inger...) - Férfi hormonra: Testo Boost natural - Különböző vitaminok Tudom, hogy jóbol is megárt a sok. Néha fura néznem a napi kapszulák számát... Soknak tűnik. Pedig pont az egészség megtartása lenne a cél. A kérdés egyszerűen: szabad ezeket "egyszerre" szedni? Lehet, hogy valamelyik egy másikkal nem "illik össze"? Vény nélkül kaphatók. A háziorvosom legyint ezekre, hogy szedjem nyugodtan, de szeretnék egy második véleményt is az ügyben. Ha sok, akkor mi alapján válasszak, hogy a májamat, a prosztatámat, a vesémet, a férfi hormonszintemet vagy épp a porcaimat óvjam-e aktívan?! Köszönettel.

Irinyi-Barta Tünde válasza egészség témában

Kedves Kérdező!

Amennyiben károsodott a mája, akkor javaslom, hogy táplálékkiegészítők terén tartson szünetet 1-2 hónapig, majd ha felkeresve kezelőorvosát ő javulást tapasztal, akkor vele egyeztethet a táplálékkiegészítők további szedéséről. Az Ön által felsorolt szervek közül a máj a legfontosabb ilyen szempontból, hiszen ő végzi a szervezet méregtelenítését. Ha nincs rendben, akkor a felsorolt étrendkiegészítők hasznosulása sem fog olyan mértékben megtörténni, ahogy az elvárható lenne. A többi étrendkiegészítő egyébiránt szedhető egymás mellett.

Jó egészséget kívánok:

Irinyi-Barta Tünde

 Irinyi-Barta Tünde
Irinyi-Barta Tünde okleveles táplálkozástudományi szakember
Kérdés: 2021. május 06., 19:02 ;Megválaszolva: 2021. május 14., 00:26
Kérdések és válaszok: Egészséges élet
Sejtszintű megújulás?
Kedves doktor Úr/Nő! A kérdésem az volna, hogy mit jelent az, hogy 7évente megújulnak, lecserélődnek a sejtjeink? Érezhetünk-e valamilyen...
Feketeköménymag fogyasztása
Laktóz és fruktóz intolerancia...
POTS - Az állapot, amire minden orvos...
Lehetséges cukorbetegség ?