Daganatos beteg téma

Új rehabilitációs programot indított a Rákbetegek Országos Szervezete

MTI

Új állapotjavító, rehabilitációs programot indított 2016 első negyedévére a Rákbetegek Országos Szervezete (ROSZ), amely a betegségük aktív szakaszában lévő daganatos betegeknek segít a tünetmentesség elérésében - közölte a szervezet szerdán az MTI-vel.

Kommunikációs segítséget a daganatos betegeknek és hozzátartozóiknak

Magyar Hospice Alapítvány

A Magyar Hospice Alapítvány arra vállalkozott, hogy betegek és hozzátartozóik egészségügybe vetett bizalmát egy több elemből álló programmal erősítse. Az alapítvány Orvos-Beteg Kapcsolat programjának egyik kiemelt része a daganatos betegek és hozzátartozóik kommunikációs képzése.

Onkológusok: javulhatnak a daganatos betegek gyógyulási esélyei

MTI

A folyamatosan fejlődő diagnosztikai eljárások, a gyógyszeripari kutatások és a közvéleményt tájékoztató kampányok segíthetik a daganatos betegek gyógyulási esélyeit - hangzott el a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság (MKOT) november 13-15. között zajló kongresszusának alkalmából tartott budapesti sajtótájékoztatón kedden.

A rákbetegekért - élőszóban, telefonon

ArtCentrum Communications

"A klinikai onkológia egyik hiányossága, hogy csak a szerveket és nem a beteg egészét a testet-lelket kezeli." - vallja Szántó János professzor.

Kékszalag rózsaszín lufikkal

hajovilag.hu

A 46. Kékszalagon induló több száz hajó kapitánya a verseny harmadik percében rózsaszín lufikat enged majd a magasba, hogy így hívják fel a figyelmet a mellrák elleni küzdelemre.

A nagy rákbeteg átalakítás

WEBBeteg - S.J., újságíró

Egy franciaországi jótékonysági alapítvány (Mimi) húsz daganatos beteget alakított át. A jelentkezőktől csak annyit kértek, hogy az átalakítás időtartama alatt, csukják le a szemüket, hogy a végeredmény leleplezése még hatásosabb legyen.

Dr. Prezenszki Zsuzsanna pszichoonkológus: a cél a tartós, jó életminőségű túlélés

WEBBeteg - Tóth András, újságíró

Pszicho-onkológia

A pszichoonkológia a daganatos betegek speciális lelki igényei alapján a betegség alatt nyújt pszichés támogatást, egy viszonylag új terület. Dr. Prezenszki Zsuzsanna pszichiátert, pszichoterapeutát, a Nyírő Gyula Kórház-Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet onkopszichológusát kérdeztük.

Az új ONKOMPLEXTM szakmai programmal javítható a daganatos betegek túlélési esélye

Onkomplex

Sokszor akár fél év is eltelik, míg egy beteg a daganatos betegség gyanújától eljut a konkrét diagnózisig. Ez az időveszteség jelentősen ronthatja az beteg állapotát, túlélési esélyeit, ráadásul nagy pszichés teherrel is jár.(x)

Zenei videók készítése ad erőt fiatal rákbetegeknek

MTI

A zenei videók készítése erőt ad a fiatal rákbetegeknek, hogy végigjárják a kezelések hosszú útját - állapította meg egy amerikai tanulmány.

Éheznek a rákbetegek a kezelések miatt

Van Holnap!

Rendkívül szomorú, de fontos róla beszélni, hogy sok daganatos beteg nem magába a betegégbe hal bele, hanem az éhezésbe, amiért általában a kezelések által kiváltott hányinger, hányás és állandó hasmenés a felelős.