Daganatos betegseg

Kedves doktorno. Testveremet mutottek vegbel rosszindulatu daganattal. stoma zsakja van. sajnos a daganat elterjedt a majaban a hugyholyagjan es a csontjaban is. sajnos a kemoterapiat nem tudjak elkezdeni mert nagyon gyenge. sajnos nem nagyon eszik. kap specialis tapszert de ezenkivul csak par falatot. lehet hogy a torkan is van daganat? fajdalma nincs azt mondja. olvastam errol a pecsetviasz gombarol hogy mennyi jo hatasa van a rakos betegeknek is hasznal. Mi errol a velemenye? adhatok neki belole?

Dr. Baki Márta válasza Vastagbél daganat témában

Tisztelt Levélíró!

Levelében közöltek alapján testvére súlyos betegségben szenved, s amint írja, hogy a jelen helyzetben a bizonyítottan hatékony kemoterápiát nem tudják indítani a gyenge általános állapota miatt. A pecsétviasz gomba kivonatokat Ázsiában évezredek óta használják úgynevezett immunerősítés céljából. Erre vonatkozó adat csak annyi, hogy a fehérvérsejtek egy bizonyos típusának száma emelkedik, de ez a betegek túlélését nem befolyásolja. Néhány beszámoló alapján állatkísérletekben kimutatták daganat ellenes hatását is, de ez emberi alkalmazás során nem igazolt.

A levelében ismertetettek alapján a pecsétviasz gomba kivonat testvére betegségét lényegében nem fogja megváltoztatni, esetleg az általános állapota javulhat. Ugyanakkor, ha az egyéb betegségei miatt - magas vérnyomás, máj betegség,stb…- szed valamilyen gyógyszert, akkor a kezelő orvossal, házi orvossal mindenképpen egyeztetni kell, hogy a gyógyszerek hatékonyságát megváltoztatja-e a pecsétviasz gomba kivonat.

Tisztelettel: dr.Baki Márta

Kérdés: 2022. július 23., 23:22 ;Megválaszolva: 2022. július 26., 16:51
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Vastagbélrák kezelése
Vastagbél daganat -folyamatos...
Tisztelt Doktornő! Édesanyám vastagbél daganatos betegsége kapcsán szeretném a tanácsát kérni. Kórelőzmény: 68 éves, korábban kitűnő...
Adenocarcinoma
Kérdés májáttétről
Daganat utókezelés, orvosi mulasztás
Tisztelt Doktornő! Pár napja, hete tettem fel egy kérdést Önnek, 80 éves, egykori orvos édesapám állapotáról. Amennyiben így hirtelen nem...