• Anafilaxiás Sokk témájú cikkek

    WEBBeteg
    Anafilaxiás sokk
    Milyen veszélyekre kell felkészülnünk? Hasznos tanácsok a megelőzéshez.
    Semmelweis Egyetem
    Különböző élelmiszerek, gyógyszerek, de akár darázscsípés is kiválthat súlyos, esetenként akár életveszélyes allergiás reakciót. Az úgynevezett anafilaxiás sokk váratlanul jön, sokan ráadásul nem is tudják, hogy ők maguk vagy egy családtagjuk érintett.
    Budai Allergiaközpont - Prof. Dr. Nékám Kristóf, allergológus
    Gondolta volna, hogy poratka allergiával egy ráksaláta is veszélyes lehet? Prof. Nékám Kristóf, a Budai Allergiaközpont allergológusa a poratka allergia és az ételallergiás tünetek közti kapcsolatra figyelmeztet.
    WEBBeteg - Dr. Szigeti Nóra, gasztroenterológus
    Mit jelent az anafilaxia? Mi okozza, mik a tünetek, hogyan kezelhető, és hogyan lehet megelőzni?
    WEBBeteg
    Anafilaxiás sokk
    A hidegallergia (hideg urticaria) a csalánkiütés egy speciális formája. A hidegallergia valójában nem allergia.
    Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet
    Kivonja a forgalomból és a betegektől is visszahívja az EpiPen Junior 150 mikrogramm oldatos injekció 6ED117G számú gyártási tételét, valamint az EpiPen 300 mikrogramm oldatos injekció 6FA292G számú gyártási tételét az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet.
    allergiakozpont.hu
    A földimogyoró egyike azoknak az élelmiszereknek, amelyek gyakran okoznak táplálékallergiás tüneteket. A tünetek súlyossága az egészen enyhe irritációtól az életveszélyes reakcióig is terjedhet.
    allergiakozpont.hu
    A hal, vagy a tenger gyümölcseinek fogyasztását követő szokatlan tüneteket vegyük komolyan, az allergiás reakció súlyos, életveszélyes állapotot is előidézhet!
    Budai Allergiaközpont
    Az anafilaxiás sokk az allergiás reakció legsúlyosabb formája, ami akár életveszélyes is lehet, ha a beteg vagy a környezetében lévők nem ismerik fel idejében a tüneteket. Prof. Dr. Nékám Kristóf, allergológus orvos segítségével összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat.
    Orvostkeresek Egészségmagazin
    Az Amerikai Allergia, Asztma és Immunológia Kollégium (ACAAI) közleménye szerint a belgyógyászok és gyermekorvosok tudása nem naprakész az allergiás betegek ellátásával kapcsolatban. A kérdőíves felmérés során például csak 50 százalékuk tudta, hogy súlyos allergiás reakció esetén mi a teendő. Az eredmények kapcsán a szakmai szervezet a szakszerű ellátás, allergológussal történő konzultáció fontosságát hangsúlyozza.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!