Altatás téma

Hogyan segíthet a babának, hogy átaludja az éjszakát?

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos

Sok szülő belefáradt már abba, hogy éjszakáról éjszakára órákat van ébren kisbabája sírása miatt. Az alábbi tippekkel segíthet gyermekének átaludni az éjszakát.

Mennyire veszélyes az altatás?

WEBBeteg - Holányi Péter, Lektorálta: Dr. Kruppai Ferenc, aneszteziológus, intenzív terápiás szakorvos

1846-ban William T. Morton először alkalmazott étert altatáshoz egy tumor eltávolításánál. Ezáltal megnyitotta az altatásban végzett műtétek korszakát. Később rohamos fejlődésnek indult az aneszteziológia. Cikkünkben a legfontosabb tudnivalókat gyűjtöttük össze.

Ahol a legjobban vigyáznak ránk: a műtő

WEBBeteg - Brjeska Dóra, újságíró

Ha műtét előtt álló betegeket megkérdezünk, a legtöbben azt mondanák, az altatástól jobban félnek, mint magától a beavatkozástól. Ennek az lehet az oka, hogy ilyenkor az ember érzékeit, tudatát befolyásolják, miközben ő maga minden szempontból tehetetlen, ami nagyon ijesztő.

Vastagbéltükrözés altatásban

MTI

Mind a betegnek, mind az orvosnak kényelmesebb a vastagbéltükrözés, ha azt altatásban végzik - állapították meg a Semmelweis Orvostudományi Egyetem kutatói.

Komplikációkkal járhat az elhízott betegek altatása

Medipress

A legújabb kutatások szerint az elhízott betegeknek kétszer nagyobb valószínűséggel lehetnek altatással kapcsolatos légúti szövődményei. Súlyosan elhízott betegek esetében ez az arány akár négyszeres is lehet.

Az altatógáz elnyomja a fájdalmas emlékeket

FH

Amerikai kutatók felfedezték, hogy a műtéteknél használt sevoflurane altatógáz kis dózisban megakadályozza a kellemetlen emlékek kialakulását.

Altatás - gyermekvállalás

Orvos valaszol - Dr. Tekse István

Tisztelt Doktor úr, jelenleg a 2. babánkat tervezzük, azonban férjemnek egy héttel ezelőtt altatásban csukló műtétje volt (4 órás) . A kérdésem az, hogy az altatószer hatása befolyással van-e a gyermekvállalásra, kell-e várnunk a babaprojekttel,

Veszélyes-e a magzatra?

Orvos valaszol - Dr. Pétervári László

Tisztelt Dr. ùr. Aug 29én volt egy spontán vetélésem 6 hetesen. A dr-nö azt mondT elsö menstruáció jelentkezése után próbálhatjuk ujra.Szépt. 27én volt az utolsó menstruációm elsö napja. Okt 11 én voltunk együtt a párommal. 13 án volt egy végbéltükr

Altatás vagy epidurális érzéstelenítés

Orvos valaszol - Dr. Boros Miklós

Tisztelt Doktor úr/nő. Az lenne a kerdésem hogy a barátomnak sarokcsonr tőrése van, most jelenleg itthon van hogy lemennyen a duzzadás és pénteken megfogják operálni. Az altatóorvos megkérdezte hogy altassák-e vagy epidurálisan érzéstelenítsék-e. Pé

Altatás

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes

Üdv, Apámnál körülbelül fél éve állapítottak meg daganatot (a nyaki nyirokcsomóiban van a daganat) , már nagyjából 8, talán 9 hónapja van ott, de sokáig halogatta az orvosi vizsgálatot. A szövettan kimutatta, hogy 95-96% esély van rá, hogy jóindul