Tényleg altatnak-e

nemsokára egy egészségügyi küretre kell befeküdnöm, mert a méhem tele van miómákkal, amik növekednek, és állandó bevérzésem ill. szabálytalan összevissza menzeszem van. Mivel antidepresszánst szedek, az idegorvos szerint az altatásnál figyelembe kell venni, hogy mélyebb altatásra lesz ezek miatt szükségem. Kérdezném, hogy egy ilyen "kis" műtétnél (nekem nagy) tényleg altatnak-e, és lesz ez kihatással majd az altatás hosszára ill. az utána való felébredésre. Mikor császárral szültem ugyanis nem tudtak felébreszteni este nyolc után csak másnak 10-kor. Egyáltalán altatnak-e, vagy csak narkózisban leszek, mert barátnőm szerint igy történt és neki irtózatos fájdalmai voltak műtét közben. Csinálhatják-e ezt így, ha előtte azt mondták 10 perces altatással végzik. Van 10 perces altatás egyáltalán? válaszát köszönöm, nagyon félek, üdvözlöm, Maróthy Hajni

WEBBeteg Szakértő válasza altatás témában

Kedves Hajnalka! Az egészségügyi küretet rövid narcosisban (altatásban) szokták végezni. Az antidepresszáns szedése általában az altatást nem befolyásolja, egyes, elsősorban régebben használt szereket azonban a narcosis előtt hetekkel ki kell hagyni. Erről az aneszteziológiai ambulancián vagy ennek hiányában az altatóorvosnál kell érdeklődni. Ne aggódjon, megfelelő narcosisvezetés esetén sem fájdalomtól, sem túl hosszú altatástól nem kell tartania. Tisztelettel: Dr. Siró Péter

Megválaszolva: 2011. augusztus 01.

Kérdések és válaszok: Egyéb

Veszélyes-e a magzatra?
Tisztelt Dr. ùr. Aug 29én volt egy spontán vetélésem 6 hetesen. A dr-nö azt mondT elsö menstruáció jelentkezése után próbálhatjuk ujra. Szépt. 27én volt az...
Altatás vagy epidurális érzéstelenítés
Tisztelt Doktor úr/nő. Az lenne a kerdésem, hogy a barátomnak sarokcsonr tőrése van, most jelenleg itthon van, hogy lemennyen a duzzadás és pénteken megfogják...
Altatás
Tisztelt doktornő! Kérdésem az lenne, hogy mit lehet tenni akkor ha altatás közben valakinek nagyon felmegy a vér oxigén szintje. Ilyen esetben mindenképpen...
Nyaki gerinc elváltozás okozhat...
Combcsontores Z szegezés
Fáradtság oka