Tünetek altatásos gyomor- és vastagbéltükrözés után

Tisztelt Doktornő! E hét hétfőn, azaz 4 nappal ezelőtt vettem részt altatásos vastagbél- és gyomortükrözésen bal oldali hasi fájdalom, és hányinger, gyomorfájás miatt. A gyomortükrözés eredménye: Az antrum nyálkahártya kissé foltosan hyperaemiás, a bulbus gyulladt. Vélemény: Antrum gastritis, Erosiv bulbitis, kezelése: este 1 Quamatel. A vastagbéltükrözés eredménye: IBS susp, spastikus sigma. Kezelése: 3x1 tabletta Meteospazmyl, 1x1 Progastro. A vizsgálat rendben lezajlott, utána pár órával enni és inni is tudtam. A beleim rettentő kanyargósak, ezért a vizsgálat meglehetősen hosszúra nyúlt, utána pár napig éreztem még fájdalmat a hasamban a tükrözés után, de ez lassan múlik. Lázam nincsen, vérzés, éles fájdalmak nincsenek. A gyomrom viszont nagyon ijesztő azóta. Egyrészt fáj, tompán, a nyelőcsövem is, és olyan, mintha folyamatosan erősen marná valami végig, sosem volt ennyi savam, mint a vizsgálat óta. Savlekötőkre sem reagál. Nagyon aggaszt, hogy mi történhetett, nem történt -e baj a gyomrom záróizmával, ami miatt most ennyire visszaáramlik minden. És ami még ijesztőbb, hogy pár napja nem tudok rendesen nyelni. Amint megrágtam a falatot, és elindítanám lefelé, megáll, mintha nem működne a nyelési reflex, megáll, mintha görcsben lenne a nyelésem, nem tudok semmit csinálni, megijedek, hogy megfulladok, aztán nagy nehezen valahogy sikerül lenyelnem. 2 napja ezt érzem minden evésnél, és nagyon ijesztő, félek, hogy megfulladok, már alig merek enni. Biztos vagyok benne, hogy a gyomortükrözés okozza, mert korábban még sosem tapasztaltam ilyesmit. Doktornő szerint mi lehet ez? Tud maradandó károsodást okozni a gyomortükrözés? A kezelőorvosom egyelőre nem tudtam elérni, és halálra vagyok rémülve. Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza gyomortükrözés után fájdalom témában

Kedves Kérdező!

Nem hiszem, hogy tartós lesz, próbáljon bevonó szirupot - Venter, Gaviscon - az hátha megnyugtatja, vagy háziorvos tud írni erősebb savcsökkentőt.

Kérdés: 2021. szeptember 24., 12:11; Megválaszolva: 2021. szeptember 25., 07:24
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Műtét utáni állapot
Bélfodor gyulladás
Rendszertelen székeles
Hasfájás, gyengeség
Kedves Doktor Úr! Hetek óta nagyon fáj a hasam. A tüneteim: - hasfájás gyomortól alhasig mindenfelé, megállás nélkül, nyomásra érzékeny...
Labor eredmény 2
Tisztelt Doktornő! Köszönöm gyors válaszát. (Triglicerid, vas aggodalmak.) Nőgyógyászati gondjaim nincsenek, legalábbis az utolsó szokásos...