Tünetek altatásos gyomor- és vastagbéltükrözés után

Tisztelt Doktornő! E hét hétfőn, azaz 4 nappal ezelőtt vettem részt altatásos vastagbél- és gyomortükrözésen bal oldali hasi fájdalom, és hányinger, gyomorfájás miatt. A gyomortükrözés eredménye: Az antrum nyálkahártya kissé foltosan hyperaemiás, a bulbus gyulladt. Vélemény: Antrum gastritis, Erosiv bulbitis, kezelése: este 1 Quamatel. A vastagbéltükrözés eredménye: IBS susp, spastikus sigma. Kezelése: 3x1 tabletta Meteospazmyl, 1x1 Progastro. A vizsgálat rendben lezajlott, utána pár órával enni és inni is tudtam. A beleim rettentő kanyargósak, ezért a vizsgálat meglehetősen hosszúra nyúlt, utána pár napig éreztem még fájdalmat a hasamban a tükrözés után, de ez lassan múlik. Lázam nincsen, vérzés, éles fájdalmak nincsenek. A gyomrom viszont nagyon ijesztő azóta. Egyrészt fáj, tompán, a nyelőcsövem is, és olyan, mintha folyamatosan erősen marná valami végig, sosem volt ennyi savam, mint a vizsgálat óta. Savlekötőkre sem reagál. Nagyon aggaszt, hogy mi történhetett, nem történt -e baj a gyomrom záróizmával, ami miatt most ennyire visszaáramlik minden. És ami még ijesztőbb, hogy pár napja nem tudok rendesen nyelni., Amint megrágtam a falatot, és elindítanám lefelé, megáll, mintha nem működne a nyelési reflex, megáll, mintha görcsben lenne a nyelésem, nem tudok semmit csinálni, megijedek, hogy megfulladok, aztán nagy nehezen valahogy sikerül lenyelnem. 2 napja ezt érzem minden evésnél, és nagyon ijesztő, félek, hogy megfulladok, már alig merek enni. Biztos vagyok benne, hogy a gyomortükrözés okozza, mert korábban még sosem tapasztaltam ilyesmit. Doktornő szerint mi lehet ez? Tud maradandó károsodást okozni a gyomortükrözés? A kezelőorvosom egyelőre nem tudtam elérni, és halálra vagyok rémülve. Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza gyomortükrözés után fájdalom témában

Kedves Kérdező! Nem hiszem, hogy tartós lesz, próbáljon bevonó szirupot - Venter, Gaviscon - az hátha megnyugtatja, vagy háziorvos tud írni erősebb savcsökkentőt.

Megválaszolva: 2021. szeptember 25.

Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések

Furcsa hasfájás mitől lehet?
Mikrobiom vizsgálat, hiányzó...
Gyomorpuffadás-szédülés összefügghet e?
Puffadástól szédülés, ritmuszavar
Gyomorpanaszok antibiotikum kúra után
Tisztelt Doktor Úr! 42 éves vagyok. Panaszaim augusztusban kezdődtek egy indokolatlan egy hetes fromilid antibiotikumos kezelés után. Előtte a gyomrom...
Post Covid / Epe, hasnyálmirigy...
41 éves férfi vagyok,86 kg,183 cm. Kb. másfél hónapja kezdődött, hetekig tartó, erős, száraz köhögésre háziorvosom akti duo-t írt fel. Feltételezhetően COVID...