ödéma4....

Kedves Doktornő! Megint én vagyok itt az anyukám nevében,aki tüdődaganat,arc és kar ödémában is szenved. Medrolt írt fel a doktor úr. Viszont a betegtájékoztatóban olvastam , hogy véralvadásgátlóval és epilepsziában veszélyes is lehet. Az anyukám véralvadásgátlót: xareltot szed és epilepsziás betegsége is van,amelyre neurotop ; rudotelt kap. Szeretném megtudni,hogy most tulajdonképpen anya miért kaphatta ezt a gyógyszert? Az ödémára vagy a fulladásra? A dokival sajnos csak hétfőn találkozunk. Olyat is mondtak,hogy a medrol vizet halmoz a szervezetben. Most már tényleg nem értek semmit. Nagyon jó lenne,ha Doktornő segítene kiigazodni , hogy anyukámnak ettől a gyógyszertől ugye nem súlyosbodhat az állapota,hogy ezeket a leírt gyógyszereket is használja? Válaszát nagyon megköszönöm! Tisztelettel: Zsuzsanna

Dr. Hangonyi Csilla válasza ödéma témában

Kedves Zsuzsanna!

Az ödémának és a fulladásnak valószínűleg édesanyja esetében ugyanaz az oka, a daganat terjedése. Ez a helyzet sokkal bonyolultabb annál, hogy ezen a fórumon minden kérdésére választ kapjon. Azt javaslom, fogadja meg az onkológus tanácsát, adja édesanyjának a Medrol tablettát, mert jelen esetben több a gyógyszer szedésének a várható haszna, mint az esetleges mellékhatása.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2022. január 21., 18:22; Megválaszolva: 2022. január 22., 20:47
Kérdések és válaszok: Tüdőrák
Vena superior sindroma
Kissejtes tüdőrák.
Medrol2......
Biopszia eredmény
Medrol......
Kedves Doktornő! Anyukámnak tüdődaganata van,amely 2019 januártól (akkor 2- -1,8 mm) mostanra kb. a háromszorosára növekedett,mivel nem kapott a 10...