Étcsokoládé téma
Az étcsokoládé-fogyasztás csökkentheti a terhességi magas vérnyomás kockázatát
WEBBeteg - E. M. M., fordító
A terhesség alatti napi 30 gramm csokoládé elfogyasztása kedvező hatást gyakorolhat a magzat növekedésére és fejlődésére, a kanadai Laval Egyetem kutatási eredményei szerint.
Az étcsokoládé segíti az artériás betegségben szenvedő idősek járását
MTI
Étcsokoládé fogyasztása segíti a láb artériás betegségében szenvedő 60 éven felülieket abban, hogy hosszabb ideig és gyorsabban legyenek képesek járni - derítették ki a római Sapienza Egyetem kutatói.
Kétséges a vörösbor és az étcsokoládé egészségvédő hatása egy új kutatás alapján
MTI
Kételkednek a kutatók a vörösbor rezveratrol nevű, antioxidáns hatású összetevőjének egészségvédő hatásában, miután egy itáliai borvidék lakóit kilenc éven át követték nyomon, és nem találtak bizonyítékot arra, hogy az anyag megfékezné a szívbetegségeket és hosszabb élethez juttatná a fogyasztóit.
Az étcsokoládé és a vérnyomás
MTI
Minél több fekete csokoládét eszik valaki, annál védettebb a szív-és érbetegségek ellen - derül ki a Clinical Nutrition szakfolyóiratban közzétett vizsgálat eredményeiből.
Edzés, étcsoki vagy mindkettő?
MTI
Az étcsokiban és a kakaóban található egyik anyag egereknél hasonlóan erősítette az izmokat, mint az edzés - idézte csütörtökön amerikai kutatók megállapítását a The Daily Telegraph brit napilap hírportálja (http://www.telegraph.co.uk).
Az egészséges szív titkai
MTI
Együnk étcsokoládét, nézzünk vidám filmeket, kerüljük a stresszes munkaköröket és pedálozzunk keményen kerékpározás közben - így foglalhatók össze az egészséges szívhez szükséges recept összetevői a Párizsban ezen a héten megrendezett konferencia szakértői szerint.
Étcsokoládé krónikus fáradtság esetére
MTI
Az étcsokoládé a keserédes íz által kiváltotta agyserkentő hatásai miatt krónikus fáradtság szindróma esetén is hatásosan alkalmazható - állapította meg egy brit kutatás.
Az étcsokoládé vérnyomáscsökkentő hatása
Medipress
Jelentősen csökkentheti a magas vérnyomást az étcsokoládé fogyasztása – derült ki a BMC Medicine folyóirat legfrissebb számában közzétett egyik tanulmányból.