extrasystole - csokolade

Kedves Doktorno, Csak azert irok, mert szeretnem megosztani Onnel a tapasztalatomat. Gyermekkoromtol kezdve (10 ev) folyamatosan voltak extrasystoleim, idonkent tobb 10, aztan hetekig semmi. Holter vizsgalat es sziv UH utan ugyan kiderult a mitralis billentyu stenosys-a, de annyira kis merteku hogy nem igenyelt tovabbi teendot. Sulyproblemam sosem volt, ket gyermeket szultem termeszetes uton. Kavet nem ittam terhessegem elott, utana elofordult hogy ittam napi 1 et. Az utobbi 2-3 evben azonban azt vettem eszre hogy iszonyatos mennyisegben lettek extraim, napi szinten tobb ezer. Nem befolyasolta hogy eppen pihentem, vagy futottam.. Este ugyanugy volt mint nap kozben. Ha kavet ittam, nem tunt fel hogy valtozna, 3 nap kihagyas utan sem. Mar volt idopontom kardiologiara, hogy kideritsek mi van velem, barmit beszedtem volna es a pacemakeren gondolkodtam, annyira faraszto volt az egesz.. Aztan egyszer gondoltam egy mereszet, es megis kiprobaltam hogy semmilyen csokit, kakaot, kavet nem fogyasztottam. Kozel 3 het alatt negyedere csokkentek az extrak, majd folytattam ezt a dietat es azota (tavaly augusztus ota) egyaltalan nincsenek. Ha kavet iszom (koffeinmenteset, cikoriat, kakaot..) vagy ha csokit eszem, akkor elojon par extra ujra, van hogy eltelik egy nap, es akkor. Ezt azert irtam le Onnek mert talan segithet masoknak is, ha tesznek egy probat a dieta fele. Udvozlettel

Dr. Molnár Dóra válasza kávé témában

Kedves Kérdező, nagyon kedves, hogy megosztotta velem a tapasztalatait. A kávé, kakaó és tea úgynevezett xantin-származékai lehetnek felelősek tüneteiért, ez egyéni adottság, hiszen sokaknak csak kellemes élményt nyújt nem pedig gondot okoz a fenti élelmiszerek mértékletes fogyasztása. (A cikória kicsit kilóg a sorból, nem tudom, hogy ez milyen módon befolyásolhatja az Ön szívverését.) Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2016. január 22., 12:59; Megválaszolva: 2016. január 22., 14:10
Kérdések és válaszok: Egészséges élet
pótkávék
vitatott kérdés, hogy a, cikóriakávénak b, gabonakávénak folyamatos fogyasztás esetén van-e káros hatása? pl.az egyik gyógynövény könyv...
Kávé, energia ital!
Tisztelt Doktornő! Az lenne a kérdésem, hogy ha reggel megiszok 1 pohárnyi vagy 250ml energia italt, akkor az nap később kávét ihatok-e vagy sem?...
Kávé helyett árpa és cikória...
Kedves Doktornő! Olvastam, hogy a koffein mentes kávét egészségtelenebbnek ítélik a rendes kávénál. Nekem azt ajánlották egy vizsgálat...
Laktóz és fruktóz intolerancia...
POTS - Az állapot, amire minden orvos...