Érgyulladás téma

Behcet-kór: a betegség és tünetei

WEBBeteg - Dr. Debreczeni Anikó, általános orvos - 2022-10-26 17:03
A Behçet-kór egy gyulladásos, nem fertőző rendellenesség, amely a test több részét, szervrendszerét is érintheti. A leggyakoribb tünetek közé tartoznak a fájdalmas sebek a száj nyálkahártyáján és a test más részein, a szem egyes részeinek gyulladása, és az ízületi gyulladás.

Az érgyulladás (vasculitis) típusai

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos - 2022-10-10 09:03
A vasculitis gyűjtőnév olyan érgyulladásra utal, amely az ér által érintett szerv károsodását jelenti. A vasculitis a szervezet bármely területén kialakulhat, mégis leginkább a verőerekre (artériák) jellemző.

A Buerger-kór tünetei, okai és kezelése

WEBBeteg - Dr. Molnár Dóra, kardiológus, belgyógyász - 2022-03-04 05:03
A Buerger-kór, más néven trombangitisz obliteráns a végtagok kis és közepes ereinek gyulladásával és súlyos esetben elzáródásával járó ritka betegség, főként fiatalabb dohányzó férfiakat érint, de dohányzó nők között is előfordulhat.

Az érgyulladás (vasculitis) tünetei és kezelése

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos - 2017-04-07 13:11
A vasculitis gyűjtőnév olyan érgyulladásra utal, amely az ér által érintett szerv károsodását jelenti. A vasculitis a szervezet bármely területén kialakulhat, mégis leginkább a verőerekre (artériák) jellemző.

kemo utáni vénagyulladás

Orvos valaszol - Dr. Nagykálnai Tamás - 2014-04-26 18:53
Március 13-án kaptam utoljára emlődaganat miatt EC kúrát. Minden krémet kipróbáltam, de még mindig fáj az alkarom.kissé látszik is egy csíkban lilás elszíneződése az érnek az alkaron, de az izom és bőrfájdalom jobban zavar.Elmúlhat magától idővel?

Érgyulladás

Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina - 2011-02-28 12:20
Kedves Szilvia! Rendszeres testmozgás mellett (bicikli, lovaglás, gyaloglás) végzek álló- és ülőmunkát is (köztéri bronz szobrok készítése) . Valószínűnek tartom az örökletes érrendszeri problémák fokozatos (korral járó) kialakulását, amellye

Jobb karon érduzzanat, mitől van?

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2010-06-29 18:47
Tisztelt Weborvos! z édesanyám (82 éves, de jól van korához képest) jobb karján, ahol a vért veszik vagy a vérnyomást mérik, egy ér kidudorodott egy hete kb. Nem akar orvoshoz menni vele, borogatja, elköti ezt a kidudorodott ért, próbálja vissza

Szem alatti ér2

Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina - 2008-11-01 21:41
Kedves Doktornő! Köszönöm tanácsait. A kérdésem hogy akkor idővel vissza fog "huzódni" az az ér? Mer már 3 éjszaka azóta kialudtam magam de még mindig ott van. Ma este kipróbálom a jeget is:)Válaszát nagyon szépen köszönöm

Kemény ér

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2008-10-27 10:21
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azért fordulok Önhöz, mert a férjem péniszén az egyik ér kő kemény. Fájdalmat nem érez, egyéb elváltozást sem. Mi lehet ennek az oka? Válaszát előre is köszönöm!