Infúzió után megkeményedett ér?

Kedves Doktornő! Lassan két hete, hogy kórházba kerültem hányás miatt ahol sürgősségin vettek tőlem vért majd a könyökhajlatomból majd az infúzió lefolyásáig a kanül bennem is maradt. A problémám, hogy azóta ugyan meggyógyultam, viszont a kezem még mindig fáj, kinyújtani teljesen nem tudom mert feszít. Színbeli különbség a másik kezemhez képest nincsen, kevésbé fáj, mint egy hete, de aggaszt, hogy a vérvétel helyén egy kicsit az ér meg van keményedve illetve a karom teljes kinyújtása még mindig fájdalmat okoz. Jegelés kenegetés segített, de a problémát nem oldotta meg és lassan két hete tart a fájdalom. Élsportoló vagyok, napi használatban van a kezem edzést nem igazán hagyhatók ki így rendkívül fontos lenne, hogy mielőbb rendbe jöjjön. Tanácsukat, a probléma lehetséges okának megosztását előre is nagyon köszönöm!

Dr. Dunás-Varga Veronika válasza érgyulladás témában

Kedves Kérdező, A leírása alapján úgy gondolom, hogy egy enyhe tromboflebitisz, felszínesen futó véna gyulladása, esetleg elzáródása és a környező lágyrészek gyulladása zajlik. Megfelelő kezelés mellett a számottevő tünetek 1-2 hét alatt elmúlhatnak, de az előzetesen gyulladt területek és a véna keményedése még sokáig tapasztalható marad. Általában inkább alsó végtag esetén fontos a mélyvénás thrombózis kizárása, de felkar esetében is jabasolható, ha panaszai nem enyhülnek. Nem szteroid típusú gyulladáscsökkentők, hideg borogatás, Lioton gél, fekete nadálytövet tartalmazó krém hatásos lehet.

Megválaszolva: 2023. október 23.

Kérdések és válaszok: Egyéb

Kemo utáni vénagyulladás
Március 13-án kaptam utoljára emlődaganat miatt EC kúrát. Minden krémet kipróbáltam, de még mindig fáj az alkarom.kissé látszik is egy csíkban lilás...
Jobb karon érduzzanat, mitől van?
Tisztelt Weborvos! z édesanyám (82 éves, de jól van korához képest) jobb karján, ahol a vért veszik vagy a vérnyomást mérik, egy ér kidudorodott egy hete kb....
Szem alatti ér2
Kedves Doktornő! Köszönöm tanácsait. A kérdésem, hogy akkor idővel vissza fog "huzódni" az az ér? Mer már 3 éjszaka azóta kialudtam magam, de még mindig ott...
Kemény ér
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azért fordulok Önhöz, mert a férjem péniszén az egyik ér kő kemény. Fájdalmat nem érez, egyéb elváltozást sem. Mi lehet ennek az oka?...
Kislány szedhet-e fitoösztrogén...
Baba cipő dilemma