Életvitel téma

Rheumatoid arthritis: életviteli javaslatok

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus

A rheumatoid arthritis kezelése általában a gyógyszeres kezelésből, illetve a megfelelő életmód betartásából áll. A betegség által okozott károsodás minimalizálása érdekében érdemes megfogadni hét életviteli javaslatot.

Hogyan kezelhető a szívritmuszavar?

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus

A szívritmuszavar a szabályostól eltérő szívműködés. Ez jelentheti azt, hogy a szív a normálistól gyorsabban (tachycardia) vagy lassabban (bradycardia) működik vagy a ritmus nem egyenletes.

Gyermeknevelési naptár: az első év

WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán

A szülő legfontosabb tennivalói és buktatói a gyermek születésétől egyéves koráig.

Az életvitel miatt is egyre több az allergiás

MTI

Nékám Kristóf allergológus szerint az emberek mai életvitele is hozzájárul ahhoz, hogy egyre több az allergiás az országban.

Önálló életvitel tábor az értelmileg akadályozott fiatalok önállósodásáért

Magyar Williams Szindróma Társaság

Két év után újra a szabadszállási Strázsa tanyán ismerkednek a fészekhagyó fiatalok az önálló élettel. Ez a tábor a 2013-ban kísérleti jelleggel megszervezett Szárnypróba táborok folytatása és továbbfejlesztése, az értelmileg akadályozott fiatalok önálló életvitelét támogató és előkészítő Fészekhagyó Program keretén belül.

Drámai csökkenés a szívbetegségek halálozási arányában

MTI

Svédországban évtizedek óta sokat tesznek a szív- és érbetegségek ellen, egyre több gyógyszeres és eszközös beavatkozás jelent meg a kardiológiában, amelyek eredményeként az infarktus vagy agyvérzés túlélési esélye is sokat javult.

A terhes nőknek romlik az emlékezőképességük

FH

A terhes nők már régóta gyanítják, amit egy ausztrál tanulmány a közelmúltban megerősített: a várandósság feledékennyé teszi a kismamákat.