myoma műtét hatásai a női lélekre és a műtét utáni életvitel

Tisztelt doktor úr. Négy gyermeket szültem, természetes úton (25, 21, 11, 11 évesek a lányok.) A mai napon, 2012.11.06-án nőgyógyászati vizsgálat myomát állapított meg, 120x107 mm, szinte azonnali műtétre kerül sor. anyukámnak volt myomája még a 40-es évei körül. Mindkét alsó lábszáram eléggé vizesedik, a körzeti orvos ezért küldött el először a nőgyógyászhoz. A műtét után milyen hatások érhetnek lelkileg, menstruáció elmaradása végett esetleg, a gyógyulási időszak mennyi idő? a gyógyulási idő után lehet-e szexuális életet élni? Rendszeresen, a magam módján kocogok, ezt nem szeretném feladni, lehet-e műtét után tovább folytatni a testmozgást? Az étkezésem nagyon visszafogott, semmi fűszereset nem eszem, nem cigarettázom és nem iszom alkoholt sem. Napi egy tejes kávét fogyasztok. Az ételek zöme főzelék, sok zöldség. A súlyom 61, 5 kg. Ezt a megszokott életvitelemet folytathatom-e? Próbálok nem elkeseredni, a lányaimra gondolok, és arra, hogy a sport megtanított egy bizonyos nyugalomra, kitartásra, hogy azért sem adom fel.Tisztelettel várom válaszát.: Rózsa.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza méheltávolítás lelki hatásai témában

Kedves Rózsa!

A műtét utáni lelki hatásokat meghatározza az, hogy milyen műtétet hajtanak önön végre. Csak a myomat távolítják el vagy az egész méhét? Az utóbbi eset lehet lelkileg megterhelőbb, de gondoljon arra, hogy önnek van 4 gyönyörű gyermeke, és feltételezem, többet már nem akar vállalni. A méheltávolítása nem fogja korlátozni a szexuális életét, testileg nem fogja érzékelni a hiányát. A műtéttel nem távolítják el a petefészkeket, tehát a női mivoltát sem érinti a műtét. Ennek ellenére, ha lelkileg nehéz feldolgozni a méhének az eltávolítását, akkor kérjen pszichológustól segítséget.

A gyógyulási időszak hosszára nem tudok válaszolni, ezt egy nőgyógyásztól kellene megkérdezni, de abban egészen biztos vagyok, hogy folytathatja a sportolást később is és az életvitelén sem kell változtatnia.

Kérdés: 2012. november 06., 23:21; Megválaszolva: 2012. november 09., 09:56
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
15 éves gyermek idegrohamjai
Rexetin emelés
Frontin elhagyása
Rexetin álmosság
Gyogyszer mellekhatas