Stent beültetés utáni életvitel, rosszabbodás megelőzése

Tiszteletem! Fél éve volt szívkatéteres vizsgálatom, tágítottak egy eret, hálót is ültettek be, sajnos beszűkűlt, 1 hete ismét tágitottak, de már 4 eret, hálót raktak be mind a 4 érbe. Mit tehetek, hogy ismét ne szüköljenek be az erek, diétázok, mozgok, szedem a gyógyszereket. Meddig lehet az ereket tágítani, vajon megáll a szükület további romlása? Veszélyes ilyen hálóval élni, sajnos semmiféle felvilágosítást nem kaptam.Tudom, hogy a vérkeringés így javult, de félek, hogy esetleg rosszabbodhat az állapotom.Úszni lehet vajon, mert régen szoktam heti rendszerességgel és szobakerékpározni is.Köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza sztent beültetés után témában

Kedves Kérdező! Koszorúér tágítás elvégezhető többször is, ha az erek állapota úgy kívánja. A hálók beültetése nem károsítja az ön egészségét, ezen ne aggódjon! Rendszeres testmozgás javasolt továbbra is- az úszás és a szoba- kerékpár jó választás. Mindig melegítsen be, a túlzásokat kerülje! Rendszeres kardiológiai ellenőrzésre el kell járni. A gyógyszereket folyamatosan szedni kell, csak kardiológus módosíthat a vérrög képződés gátló gyógyszer adagolásán. A területileg illetékes kardiológiai rendelésre kérjen időpontot, itt gondozásba veszik, és segítenek a további problémák elkerülésében. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. január 11., 21:17; Megválaszolva: 2015. január 11., 22:07
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Lelet értelmetés
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma