Alkohol okozta a lázam. Mi lehet a háttérben? - Az orvos válaszol

WEBBeteg
megjelent:

"Megittam egy sört, és 1-2 óra múlva lázas lettem rázott a hideg, de ezen kívül nem volt más problémám." - Válogatás a WEBBeteg Orvos Válaszol rovatának kérdéseiből.

Tisztelt Doktorúr!

Múlt héten megittam egy sört, és 1-2 óra múlva lázas lettem, rázott a hideg, de ezen kívül nem volt más problémám. Mivel éppen nyaraltam és a napon voltam, azt hittem hogy napszúrás. Két napra rá, este grilleztünk és megittam három sört.
Éjjel arra ébredtem hogy megint lázas vagyok és ráz a hideg. Egy születésnapi összejövetelen voltam, ahol megittam három boros-kólát. Az elfogyasztása után 2 órával megismétlődött a jelenség azaz láz, remegés.
Egész éjjel rázott a hideg leizzadtam. Meg tudná mondani, hogy mi bajom lehet? Hogy lehet hogy eddig még semmi bajom sem volt az alkoholtól most meg a legkisebb adagtól is rosszul vagyok? Milyen orvoshoz forduljak?

Kedves Kérdező!

Az alkohol okozta ilyen jellegű hatás nem teljesen ismeretlen, de általában csak bizonyos gyógyszerek szedése mellett észleljük.

Hol kezdődik az alkoholizmus?

"Hol kezdődik az alkoholizmus és milyen tünetekről lehet felismerni?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
Az orvos válasza>>

Alkohol-elvonás során alkalmaznak egy diszulfiram nevű vegyületet, mely akadályozza az alkohol-lebontás folyamatát és szinte azonnali nagyon erős vegetatív tüneteket okoz.

Hasonló (diszulfiram-szerű) hatása jónéhány gyógyszernek lehet, főként antibiotikumoknak. Véleményem szerint ilyen hatás állhat panaszai hátterében.

(WEBBeteg - Dr. Plósz János, gasztroenterológus)

Cikkajánló

Az alkoholfogyasztás veszélyei

Dr. Kónya Judit, családorvos
Alkohol
A huzamosabb időn keresztül fennálló, rendszeres alkoholfogyasztás súlyos károsodásokat okoz az egyén fizikai, pszichés állapotában, a közösségi életében, a tágabb környezet szociális-társadalmi jellemzőiben.
Térdfájás
Térdfájás

Melyek a térdfájdalom leggyakoribb okai?

A baba neme
A baba neme

Befolyásolható-e a fogantatásnál?

WEBBeteg - Huszár Zsoltné dr., szakgyógyszerész
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Dr. Árki Ildikó, háziorvos
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Dr. Felszeghy Enikő, gyermekgyógyász, endokrinológus
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.