Beültethető készítmény alkohol ellen? - Az orvos válaszol

WEBBeteg
megjelent:

Szeged környékén keresek alkohol elvonókúrával foglalkozó intézményt. Szeretnék kérdezni a testbe beültethető készítményről,hogyan működik? Milyen anyagi vonzata van az alkoholelvonó kezeléseknek?- Válogatás a WEBBeteg Orvos Válaszol rovatának kérdéseiből.

Tisztelt Kérdező!

Úgy hiszem, hogy Szegeden is működik Drogambulancia és/vagy pszichiátriai gondozón belül ill. attól függetlenül ún. Addiktológiai Szakrendelés. Ezeknek a címét a háziorvosok ismerik, talán még beutaló sem kell.

Alkohol elvonó kezelés lehet ambuláns vagy osztályos formában, erről az Addiktológiai Szakrendelésen tájékoztatják (ennek anyagi vonzatáról nem tudok).

A beültethető készítményről annyit, hogy az Addiktológiai Szakrendelés vagy osztály írja fel a tablettákat (ki kell váltani), amit a sebész ültet be a farba (szerintem ezért sem kell fizetni egy kórházban ha van TB-je a betegnek), és a készítmény hatása kb. 1 évig tart.

Hogyan működik a beültethető készítmény?

A működésének lényege: ha erre valaki ráiszik, olyan rosszul lesz, hogy egyre inkább elmegy a kedve az alkoholtól, vagyis averzív hatása van.

Tehát a lényeg: az alkohol- elvonó kezeléshez elsősorban a kezelendő személy beleegyezése és elszántsága szükségeltetik, az anyagiak nem jelenthetnek akadályt.

A kérdéseinek ilyen és egyéb irányú pontos válaszát pedig a fent jelzett helyi szakrendelések megadják.

Hol kezdődik az alkoholizmus?

"Hol kezdődik az alkoholizmus és milyen tünetekről lehet felismerni?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből. Az orvos válasza>>

(WEBBeteg - Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter)

Cikkajánló

Ízületi fájdalmak
Ízületi fájdalmak

Milyen okai lehetnek? Hogyan kezelhető?

Tavasz és fájdalom
Tavasz és fájdalom

Mit tehetünk a fájdalom ellen? (x)

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter
WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter
WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.