Bromance típusú barátság, vagy annál több? - Az orvos válaszol

WEBBeteg
megjelent:

"Nyáron egy táborban együtt aludtunk a barátommal és arra ébredtem, hogy simogatom a nemi szervét. Lehet, hogy valamelyikünk meleg, vagy mind a ketten?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovat kérdéseiből.

Barátság vagy több annál?

Van egy nagyon jó barátom, sokszor megöleljük egymást és több alkalommal megpuszilt (arcon), amitől én undorodtam, végül tőlem is kapott puszit. Nyáron egy táborban együtt aludtunk és arra ébredtem, hogy simogatom a nemi szervét és ismét nem tudtam jó szemmel nézni rá, de megbeszéltük és nem lett gond belőle.
A múlt héten újra együtt aludtunk, de ő akarattal megfogta a nemi szervemet. Én nem vonzódom hozzá szexuálisan, de lelkileg annál inkább. Van barátnője, mégis tele vagyok kétellyel. Ez lehet barátság vagy ez annál több? Lehet, hogy valamelyikünk meleg, vagy mind a ketten?

Kedves Levélíró!

A kamaszkor tele van kérdésekkel és bizonytalansággal. Ebben az időszakban a fiatalok keresik valódi önmagukat, személyiségüket.

Transzveszticizmus - transz-szexualizmus
A transzvesztitának a másik nem ruházatának viselése okoz örömöt, míg a transz-szexuális személy ellentétes neműnek érzi magát. A transzveszticizmus enyhébb, játékos formáiban nem tekinthető perverziónak, sőt meglepően gyakori is.
Transzveszticizmus - transz-szexualizmus

Hasonló élmények nélkül is többekben felmerülnek ilyen jellegű kérdések, kételyek, még akkor is, ha nem beszélnek róla.

Azt, hogy szexuális vonzalom van-e Önök között, én nem tudom megválaszolni, ezt csak Önök tudják. Gondolja át érzéseit, hogy az eset pontosan milyen érzéseket hagyott hátra, volt-e vonzalom, gondol-e ilyen téren azóta is az illetőre, esetleg más azonos neműekre. Az ellenkező nem iránt mit érez?

Ezek fontos kérdések, lehetséges, csak későbbiekben tudja megválaszolni, de ez nem baj.

Ami fontos, hogyha úgy érzi, nem tud ezzel a problémával megbirkózni, akkor legyen valaki, akivel meg tudja osztani. Ez lehet barát, de ha úgy érzi, akkor keressen fel pszichológust.

A homoszexualitásról
Napjainkban is heves viták tárgyát szokta képezni az azonos neműek egymás közötti testi-lelki barátsága, amely a társadalomból mindig is elutasító, eltaszító reakciót váltott ki.
A homoszexualitásról

(WEBBeteg/Dr. Diószegi Judit, pszichiáter)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.