"Homoszexuális a férjem?" - A pszichiáter válaszol

WEBBeteg
megjelent:

"Férjem viselkedéséből néha arra következtetem, hogy homo- vagy biszexuális. Azt szeretném kérdezni, hogy milyen kezelési módjai lehetnek ennek a problémának? Pszichiáterhez kellene mennie?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Kedves Kérdező!

Előfordulhat az is, hogy korábban csak ellenkező nemű személyekkel létesített kapcsolatot valaki, később azonban mégis megteszi ezt azonos neműekkel. Ennek az oka általában az, hogy azelőtt ezirányú vonzódását megpróbálta elnyomni, egy idő után azonban ez nem megy tovább.

Ha valaki bi-, vagy homoszexuális, azon nem lehet változtatni, csak lehetséges, hogy nem derül fény rá, mert az illető titkolja ezen vágyait vagy pedig a kapcsolatait. Tehát ha ez így van, elfelejtetni nem tudja párjával.

Nem pszichiátriai probléma az azonos neműekhez vonzódás

A homoszexualitásról
Napjainkban is heves viták tárgyát szokta képezni az azonos neműek egymás közötti testi-lelki barátsága, amely a társadalomból mindig is elutasító, eltaszító reakciót váltott ki. A homoszexualitásról

Az azonos neműekhez való vonzódás nem pszichiátriai probléma, csak ha valakinek a nemi kielégülése csak bizonyos tárgyakhoz, filmekhez, agresszív cselekedetekhez kötődik.

Ebben az esetben szükséges szakember megkeresése.

Lehet valaki lobbanékony természetű, de nem mindegy, hogy milyen mértékben, mit tesz ilyenkor.

Nyilván nem érdemes valakit provokálni, ha tudjuk, hogy bizonyos dolgokra "ugrik", de nem lehet úgy élni, hogy soha ne lehessen a másiknak ellent mondani.

Szexuális élet

Ha ok nélkül indulatos, agresszív a párja, nem tudja indulatait megfékezni, akkor érdemes pszichiátert megkeresniük.

Egyebekben ha valami láthatóan bosszantja férjét, akkor higgadtan, segítő szándékkal kell vele leülni beszélgetni, hogy mi nyomja a lelkét. Tudnia kell párjának, hogy szívesen meghallgatja bármikor.

(WEBBeteg/Dr. Diószegi Judit, pszichiáter)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.