Ők nem szégyellték - hírességek prosztatarákkal

Prosztatacentrum
megjelent:

Azt láthatjuk, hogy külföldön mintha a prosztatarákot nem öveznék misztikus tabuk, mint Magyarországon. A hírességek úgy beszéltek a megbetegedésükről, mintha csak egy náthát kaptak volna el. Lássunk három hírességet, akik megküzdöttek a prosztatarákkal!

Robert De Niro

Robert De NiroEmlékeznek? Éppen tíz évvel ezelőtt, 2003-an októberében diagnosztizálták a prosztatarákot az akkor 60 éves Robert De Nironál. Keresztapa II, Taxisofőr, Ébredések, Dühöngő bika, Csak egy kis pánik – és persze a megérdemelt Oscar-díj, Golden Globe, Bafta-díj és még egy tucat elismerés. Nem csoda, hogy Robert De Niro napjaink egyik legismertebb színésze lett.

A híres színész apukája - aki egyébként festő volt - rákban hunyt el 71 éves korában, 1993-ban. Fia már komolyan vette a veszélyt. Az éves szűrővizsgálaton, októberben diagnosztizálták a rákot – a színész decemberben már meg is operáltatta a beteg szervét. Minthogy időben felfedezték a tumort, az nem terjedt túl a prosztata tokján, és áttéteket sem adott. A beteg teljes gyógyulásnak örvend: azóta tünetmentes.

Warren Buffett

A milliomosakat sem kíméli a prosztatarák. A tavaly áprilisban fedezték föl a prosztatarákot az akkor 82 éves amerikai befektetőnél, aki 2008-ban a Forbes magazin szerint a világ leggazdagabb emberének számított. Coca-Cola, Gilette, Fruit of the Loom csak néhány a befektetései közül – a rák mégis megtámadta, ráadásul észrevétlenül. A betegséget egy ún. PSA teszt segítségével fedezték föl nála, melyről bővebben olvashat a www.prosztatacentrum.hu weboldalon. Warren Buffett a sugárterápiát választotta, melyet július közepén kezdett meg a Nebraska Klinikán és a CNBC-nek adott közlemény szerint szeptemberben véget is ért a terápia.

Andrew Lloyd Webber

Andrew Lloyd WebberFülünkben cseng az Evita „Miért kell, hogy sírj, Argentína” („Don't Cry for Me, Argentina”) vagy a Jézus Krisztus Szupersztárból „Hogy szeressem én, mondd” („I Don't Know How to Love Him”)? Igen, ő az a sikeres zeneszerző és musical író akinek Az Operaház fantomját, a Macskákat, az Evitát, az Alkony sugárutat és mér rengeteg más gyönyörű darabot köszönhetünk, minek elismeréseképp nemcsak Oscar, Grammy és Tony díjakat kapott, de II. Erzsébet még lovaggá is ütötte. Igen, még őt is utolérte a prosztatarák. Webberen radikális prosztatektómia elnevezésű műtétet hajtottak végre 2009-ben, 61 éves korában – azaz magyarul eltávolították a prosztatáját.

Merítsenek Önök is erőt a hírességek történetéből, és szálljak szembe a betegségekkel! Nálunk nincsenek tabuk.

Források: cnbc.com, usatoday30.usatoday.com, inhealth.cnn.com, wikipedia

prosztatacentrum.hu

Cikkajánló

Tévhitek a prosztatáról

Dr. Földi Ildikó
Az alábbiakban néhány, a prosztatáról gyakran elhangzó tévhitet gyűjtöttünk össze és rövid magyarázatokkal próbáljuk meg eloszlatni azokat.
Kobalt
Kobalt

Milyen szerepet tölt be a szervezetben?

Szédülés felálláskor
Szédülés felálláskor

Sokak számára ismerős lehet az érzés.

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
WEBBeteg - Holányi Péter
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.