A szervezet esszenciája, a cink

Szponzorált tartalom
megjelent:

Felelős szülőként kiemelt fontossággal figyelek gyermekeim egészséges fejlődésére, illetve igyekszem mindent megtenni annak érdekében, hogy az immunrendszerük ellenálló legyen a betegségekben bővelkedő időszakokban is. (x)

Nem könnyű feladat, sokszor szélmalomharcnak is éreztem és gyakran álltam vesztésre, míg bele nem ástam magam mélyebben a vitaminok, nyomelemek rejtelmeibe. „Kutatásaim” eredményeként figyeltem fel a cinkre, ami talán az egyik legfontosabb nyomelem a szervezet számára.

De miért is fontos a cink?

VitaminpótlásEgy fejlődő szervezet számára kiváltképp szükség van a cinkre, hiszen megtalálható a fogakban, az izmokban, segít a sejtosztódásban, az új sejtek képződésében, a vércukor és hormonok szabályozásában is fontos szerepet tölt be, támogatja az immunrendszert és elősegíti a szénhidrát anyagcserét is. Sokszor szépségvitaminnak is nevezik, hiszen a bőr, a haj, a köröm normál fenntartásához is szükséges, illetve a pattanásos, aknés bőr karbantartásában is jeleskedik.

Tehát számtalan dologért felelős, sok ételben megtalálható – pl.: csirkehús, marhahús, kesudió, garnéla, csicseriborsó -, viszont, ha szeretnénk biztosra menni, válasszunk cinket is tartalmazó immuntámogató készítményeket, mivel az emberi testnek ugyan kevés a cinkszükséglete, ellenben szervezetünk - a C-vitaminhoz hasonlóan - nem tárolja el a cinktöbbletet, ezért fontos a mindennapi utánpótlás.

Megoldás az egész családnak!

Az Alpikol szirup az immunrendszert támogató készítmény, melynek fő összetevőit gyógynövények alkotják. 3 éves kortól alkalmazható, így megoldást nyújthat kicsiktől egészen a nagyokig. Megtalálható benne a fekete bodza gyümölcskivonat, a dél-afrikai muskátli gyökérkivonat, béta-glükán, illetve természetesen cinket is tartalmaz. Az Alpikol szirup nem tartalmaz alkoholt, tartósítószereket és a málna ízesítés miatt a gyerekek is örömmel fogyasztják.

Cikkajánló

Gyógyszertárolás
Gyógyszertárolás

Az otthoni gyógyszertárolás szabályai.

Fájdalom
Fájdalom

Veseprobléma vagy túlerőltetés?

WEBBeteg - Dr. Szanyi Andrea, belgyógyász, háziorvos, geriáter
WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit, Dr. Borsi-Lieber Katalin
WEBBeteg - Dr. Borsi-Lieber Katalin
WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, Dr. Árki Ildikó háziorvosok
WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus, Dr. Jóna Angelika, gyermekgyógyász
WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.