Cink téma

Nem csak jódhiány okozhat pajzsmirigyzavart

Budai Endokrinközpont - Dr. Békési Gábor PhD, pajzsmirigy-specialista

A pajzsmirigy-alulműködést legtöbbször a jódhiányához kapcsolják, melynek magyarázata, hogy e zavart gyakran ezen ásványi anyag hiánya okozza.

Cink: miért van rá szükség?

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos

Cinket csekély mennyiségben ajánlott fogyasztani, de mégis elengedhetetlen szervezetünk működéséhez. Melyek a kedvező élettani hatásai?

Az agysejtek számára az egyik legszükségesebb elem a cink!

Több mint TestŐr

Ha kiürül a cink a szervezetből, akkor az agysejtek nem képesek tovább működni és beáll az agyhalál. A megoldás mégsem a túlzott cinkbevitel, hanem az anyagcsere-szabályozó anyagok fogyasztása, mint például a gyógygombák.

Nyomelemek és a cukorbetegség kapcsolata

Budai Endokrinközpont

A cukorbetegség szinte az egész életet változtatja meg, hiszen a betegek nem csupán gyógyszeres-vagy inzulinkezelést kapnak, de alapvető feltétel a speciális étrend megtanulása és követése is.

Cink teszt

Cink

Töltse ki a tesztünket, és megtudhatja, hogy válaszai alapján elegendő mennyiségű cinket visz-e be a szervezetébe.

50 felett - Milyen nyomelemekre ügyeljen?

MTI

A réz és a vas kis mennyiségben alapvetően fontos az életfolyamatokhoz, ám idősebb korban e fémek nagy koncentrációban károsíthatják a sejteket.

Hajhullás gyógyszeres kezelése

Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó

TISZTELT VÁLASZOLÓ DOKTORNŐ/DOKTOR ÚR! Hajhullásom kezelése javasolt Zinkorot szedésénél egyáltalán nem lehet kávét - még capuccinot sem - fogyasztani? Most tervezem szedni! Előre is köszönöm válaszát:

Cink alkalmazásával kapcsolatosan

Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó

Üdvözlöm, olyan kérdésem lenne hogy náthás állapot esetén hány milligramm cink szedhető, amely felgyorsítja a lefolyási időt továbbá nem számít túladagolt mennyiségnek?

Cink szedése2

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes

Kedves Dr Csuth Ágnes! Köszönöm szépen a választ. Már csak annyi kérdésem lenne hogy ha a cink szedése növeli az étvágyat amikor abbahagyom a szedését ez elmulik? Válaszát előre is köszönöm