Edzéstippek fogyáshoz

Szponzorált tartalom
megjelent:

Az alakformálás olyan egyéni cél, ami a legtöbb ember életében előbb-utóbb igényként felmerül. Nem is akármilyen erővel! Sokan az újévre időzítik ezt, mások a nyári szezonra kívánnak ráhangolódni, viszont sokan pusztán a jó közérzetük érdekében szeretnének gyakorlati lépéseket tenni. (x)

Igaz a köztudatban él még az az elgondolás, hogy lefogyni, formálódni nehéz, ám a megfelelő, testre szabott módszerek, eszközök és változtatások alkalmazásával könnyedén megcáfolható ez az elhamarkodott kijelentés.

A mozgás aranyat ér?

Mondhatnánk, hogy van új a nap alatt ebben a témában, de akkor nem állítanánk igazat. Nincs új! Nincs, mert még mindig az az igazság, hogy a mozgás a test egésze számára valódi ajándék. Az más kérdés persze, hogy ki mennyire bírja az aktív testedzést. Ezen a ponton érdemes egy másik tévhitet eloszlatnunk, miszerint csak a kőkemény, szenvedésekkel teli mozgás az, ami hatékony. Korántsem! Bár a test ilyen módon kizsigerelhető, de ennek hosszú távon nincsen semmi értelme, sőt. Ráadásul a lelki egészség közben elvész, ami meg elengedhetetlen a sikerhez.

EdzésA szobabicikli milliók életébe hozott gigantikus méretű változást. Hogy hogyan? Úgy, hogy akár napi fél óra tekerés is magával hozhatja a hőn áhított sikert. A testsúly csökkenését. És nem kell hozzá a szalagokat széttépő edzéstervet követni. A pulzusszám növekedését célszerű figyelni, hiszen ez jelzi azt, hogy a test kilépett-e a komfortzónájából, ami nélkülözhetetlen egyébként ahhoz, hogy az aktivitás túlhaladja a megszokott szintet. Sokan ettől tartanak a legjobban, mert ezt a folyamatot úgy értelmezik, hogy akkor mindenféle kínszenvedésnek kell magukat alávetniük. Ellenben ehhez képest az igazság az, hogy a különböző hormonális folyamatok beindulásával párhuzamosan nem a kínlódás érzése jön felszínre, hanem az öröm, a felszabadultság, a könnyedség. Nem csoda, hogy sokan a sportolást stresszkezelésként alkalmazzák az életükben, aminek megvan az a vonzó előnye, hogy a testsúly is kordában tartható.

Kutatások ezrei foglalkoztak azzal, hogy pontosan mi is megy végbe a szervezetben akkor, amikor a mozgás beindul. Összegezve a lényeg, hogy ez az egész nem a szenvedésről, az erőltetésről szól. Korántsem! Hogy mi a titok? Az, hogy érdemes megtalálni azt a típusú mozgásformát, ami egyénileg a legtökéletesebb. Mindegy, hogy mit javasolnak a sztárok és merre mutatnak a trendek. Az elsődleges kérdés, ami válaszra vár, hogy személyesen melyik az a sportfajta, ami vonzó és kipróbálásra méltó? Aztán, ha ez nem jön be, akkor mehet tovább a keresgélés!

Akkor ezek szerint nem is kell edzőterembe járni?

Sokakban az egekig fokozódik a szorongás, ha arra gondolnak, hogy terembe menjenek a többi, vélhetően fitt edzőtárs közé, miközben esetleg az ő küllemük még nem megfelelő. Az igazság az, hogy a terembe is csupa olyan ember jár, aki önmagára figyel, a saját változására, tehát nem hogy nem szégyellni való a konditerembe járás, hanem elismerésre méltó tett. De nem, nem kell kimozdulni, bérletet fizetni és időt pazarolni, mert egy kezes szobabiciklivel otthon is megteremthetőek a mozgásra ösztönző feltételek!

Cikkajánló

Ízületi fájdalmak
Ízületi fájdalmak

Milyen okai lehetnek? Hogyan kezelhető?

Tavasz és fájdalom
Tavasz és fájdalom

Mit tehetünk a fájdalom ellen? (x)

WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.