Orrdugulás? Kezelje természetesen!

Szponzorált tartalom
megjelent:

Az orrdugulás előfordulhat egész évben: akár a nyári allergiaszezonban, akár a megfázásos őszi-téli szezonban. Az okok között megtalálhatjuk az allergiát, a náthát és a fertőzéseket. Ráadásul a várandósok fokozottan nehéz helyzetben vannak. Szerencsére létezik természetes megoldás az orrdugulás kezelésére. (x)

Azon kívül, hogy rendkívül kellemetlen, az orrdugulás csökkenti az életminőséget is, hiszen az ember nem tud megfelelően aludni, beszélni, enni és nem érzi az ízeket sem. Ráadásul, ha be van dugulva az orrunk, ösztönösen a szánkon át lélegzünk, így a vírusokkal, baktériumokkal teli levegő egyenesen a tüdőbe áramlik, növelve egy fertőzés kialakulásának veszélyét.

De mit tehetünk, hogy enyhítsük az orrdugulás kellemetlen velejáróit?

Aqua Maris termékcsalád kicsiknek és nagyoknak

Az Aqua Maris termékek kifejezetten az orrdugulás enyhítésére ajánlott készítmények, melyek tartósítószer-mentesen lépnek fel hatékonyan az allergia, megfázás és a fertőzések okozta orrdugulás ellen, négyes hatásuknak köszönhetően:

  • tisztít,
  • hidratál,
  • fellazít,
  • regenerál.

Az adriai tengerből származó jótékony ásványi sókban és nyomelemekben gazdag permet segít az orrnyálkahártya tisztán tartásában, regenerálásában, hidratálásában. Ez által könnyebbé válik az orrlégzés és az orr (fújással történő) tisztítása is.

Milyen termékek közül választhat?

Aqua Maris Strong

A hipertóniás tengervizes orrspray magasabb sótartalmának köszönhetően alkalmas az orrdugulás természetes kezelésére. Eltávolítja a fölösleges váladékot az orrnyálkahártyáról, melynek következtében csökken a duzzanat és könnyebbé válik a levegővétel. A várandós kismamák terhesség alatti orrdugulása is biztonságosan kezelhető a készítménnyel, amely több mint 80 ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz. Már 3 éves kortól adható.

Aqua Maris Classic

A tengervizes orrspray élettanilag optimális közeget biztosíthat az orrban, ezáltal elősegíti az elsődleges védelmi vonal megfelelő működését. Fellazítja, a felgyülemlett váladékot, így könnyebben szabaddá tehetjük a légutakat, ami fontos lehet például orrszívó-porszívó használatakor is. Már 6 hónapos kortól adható.

Aqua Maris PLUS

A hozzáadott D-pantenollal kiegészíti az adriai tengervíz jótékony hatásait, így azoknak ajánljuk, akik kifejezetten a sérült orrnyálkahártyájuk kezelésére keresnek tengervizes orrspray-t. Használata elősegíti a sebgyógyulást, felgyorsítja a regenerálódást. Továbbá ajánlott azoknak, akik hajlamosak a felső légutak nyálkahártyájának súlyos kiszáradására, például, ha tartósan szteroidos vagy hatóanyagos orrspray-t használnak.

A dohányzás különösen károsítja az orrnyálkahártyát, ezért az Aqua Maris Plus használata ajánlott a károsodott nyálkahártya regenerációjára dohányosoknak és azoknak, akik nemrég szoktak le a dohányzásról. Bármely életkorban használható.

Aqua Maris Baby

Az Aqua Maris® Baby tengervizes orrspray, a csecsemők orrlyukának megfelelően kialakított fúvókával az orrüregbe juttatva, fellazítja a besűrűsödött váladékot, eltávolítja a fertőzést okozó részecskéket, a port és egyéb szennyeződéseket.
Ezzel segíti az orrdugulás megszüntetését, és az orrnyálkahártya hidratálását, regenerálását. Az Aqua Maris Baby már 15 napos kortól adható.

A cikk megjelenését a Richter Gedeon Nyrt. támogatta.

Document ID: KEDP/DAEUKL, Lezárás dátuma: 2022.10.11

Cikkajánló

Orrdugulás
Az orrüreg egy hihetetlenül összetett szerv, mely lehetővé teszi a levegő áthaladását a tüdő felé, és ez alatt a 0,1 mp töredéke alatt felmelegíti, párásítja és megtisztítja az áthaladó levegőt. Ehhez viszont ép strukturális és funkcionális viszonyok szükségesek, hogy az orr megfelelően szeleljen, vagyis átjárható legyen.
Ízületi fájdalmak
Ízületi fájdalmak

Milyen okai lehetnek? Hogyan kezelhető?

Tavasz és fájdalom
Tavasz és fájdalom

Mit tehetünk a fájdalom ellen? (x)

WEBBeteg - Dr. Árki Ildikó, háziorvos
WEBBeteg - Dr. Szanyi Andrea, belgyógyász, háziorvos, geriáter
Budai Allergiaközpont - Dr. Balogh Katalin, allergológus, fül-orr-gégész
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Dr. Hidvégi Edit, Dr. Brugós László
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.