Ez lehet a megoldás az öregedés lassítására

Szponzorált tartalom
megjelent:

Egyre több tanulmány bizonyítja, hogy a NAD+-nak kulcsszerepe van abban, hogy meddig és milyen minőségben élünk. A nikotinamid-adenin-dinukleotid minden élő sejtben megtalálható, szerepe van többek közt az energiaszállításban, az alvás-ébrenlét ciklus szabályozásában, valamint összefüggésben áll a meghosszabbodott élethosszal és egészséggel. (x)

A NAD+ szint azonban csökken az életkorral, ami felgyorsíthatja az öregedést, és fokozhatja a degeneratív betegségek kockázatát.

Az öregedés senkit nem kímél, hiszen az örök fiatalság titkát még nem találták fel, de egyáltalán nem mindegy, hogy az idő előrehaladtával milyen az ember egészsége, aktivitása, milyen az izomzata, és hogy az öregedés milyen ütemben történik.

Fontos tudni, hogy az életkor előrehaladtával a szervezet energiaellátásában kulcsszerepet játszó NAD+ molekula szintje fokozatosan csökken, ami ezáltal hozzájárul az öregedés folyamatához, az idős korban kialakuló sorvadáshoz és számos betegség magasabb előfordulási gyakoriságához.

"Számos pozitív eredmény mutatja a hatékonyságot, többek közt egy olyan állatkísérlet, ami bizonyította, hogy a nikotinamid-mononukleotid (NMN) molekula növeli a szervezet NAD+ szintjét, ami ezáltal képes lehet javítani egyes szív- és érrendszeri, neurodegeneratív és anyagcsere-betegségeket, valamint az izomfunkciót, ami rengeteg előnnyel jár az öregedési folyamatok lassítását nézve" - hívja fel a figyelmet Dr. Széchenyi Kornél.

Megnövelheti az élethosszt, több betegségtől is megvédhet

Igazolták, hogy a nikotinamid-mononukleotid képes lehet megnöveli a sejtekben a NAD+ szintet, ami által fokozódhat a szirtuin aktivitás. A legújabb kutatások egyértelműen bizonyítják, hogy a fiatalkori NAD+ szint fenntartásával lassítható lehet a biológiai öregedés. „A NAD+ javíthatja az őssejtek állapotát, ezáltal pedig megnövelheti az élethosszt, és segíthet csökkenteni a metabolikus betegségek, az elhízás, a kardiovaszkuláris betegségek, illetve a szellemi működészavarok kockázatát" – teszi hozzá a szakember.

Az életminőségre az idő múlásával negatívan hat a korral járó alvásromlás, a szellemi leépülés és az emésztőrendszeri betegségek. Mivel a NAD+ egyik legfontosabb szerepe a DNS javításban áll, ezen problémák kockázata is jelentősen csökkenthető, ha a NAD+ szintet nem hagyjuk lecsökkenni.

A MyCellen szakmai vezetője figyelmeztet, hogy az alacsony NAD+ szint akár anyagcsere-zavarokhoz is vezethet, ami súlyosbíthatja az elhízást, és annak következményeit, mint például az inzulinrezisztencia, a magas vérnyomás, a szívelégtelenség és az agyi funkciózavarok. Idős korban összefüggést mutat az érelmeszesedéssel, ízületi gyulladásokkal, magas vérnyomással, szellemi funkciók hanyatlásával, cukorbetegséggel és rák kialakulásával és súlyosbodásával.

Cikkajánló

Az immunrendszer feladata
Az immunrendszer feladata

Hogyan működik?

Éjszakai köhögés
Éjszakai köhögés

Ezért kell időben cselekedni. (x)

WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
WEBBeteg - Mázi-Fülöp Nóra, dietetikus
WEBBeteg - Huszár Zsoltné dr., szakgyógyszerész
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.