Ilyen tünetei vannak a krónikus prosztatagyulladásnak

Szponzorált tartalom
megjelent:

A krónikus prosztatagyulladás alattomos betegség, legtöbb esetben alhasi nyomó, gáttájékba kisugárzó fájdalommal kezdődik, amelyet vizelés közben égő érzés és erekciós zavarok kísérhetnek. Bár az urológiai vizsgálatot a legtöbb férfi kellemetlennek tartja, a tünetek észlelése után érdemes gyorsan orvosi segítséget kérni. (x)

A krónikus prosztatagyulladás alattomos kór

A gáttájékba kisugárzó alhasi fájdalom esetén a legtöbben még nem gondolnak komolyabb bajra, főleg akkor nem, ha a kellemetlenség egy-két nappal később magától is elmúlik. A prosztatagyulladás azonban azért alattomos kór, mert a tünetei nem feltétlenül egyértelműek. Sok esetben a betegség csupán átmenetinek tűnik, ám ha nem kezelik megfelelően, hosszú távon komolyan megnehezítheti az érintettek hétköznapjait.

A férfiak hajlamosabbak az egészségügyi problémáikat elbagatellizálni, pedig a halogatás és az időhúzás a betegségek esetében nem tesz jót. Kiemelten igaz ez az urológiai problémákra: a férfiak gyakran tartanak a vizsgálattól, ezért csak végső esetben kérnek orvosi segítséget. A prosztatavizsgálat valóban nem kellemes, hiszen a végbélen át történik, mégis sok múlhat rajta. Ha időben felfedezik a prosztata gyulladásos betegségét, akkor könnyebb lesz kezelni, és kevesebb gondot okoz a hétköznapokban.

A tünetei változatosak

A krónikus, azaz hosszabb ideig fennálló prosztatagyulladás tünetei nagyon szerteágazók és eltérőek lehetnek. A betegséggel küzdők kellemetlen fájdalmat és feszülést érezhetnek a kismedencében, amely a nemi szervekbe és a végbéltájra is kisugározhat. A prosztatagyulladás negatív hatással lehet a nemi életre, hiszen az ejakuláció intenzív fájdalommal járhat, ami pedig idővel akár merevedési problémákat is okozhat. Ugyancsak jellemzők lehetnek a vizelési panaszok: sokaknál állandósulhat a vizelési inger, fájdalmas lehet a pisilés, és nyomó, kellemetlen érzés jelentkezhet a húgycsőben. A kismedencei fájdalom és a vizelési problémák megzavarhatják a napi rutint és nehezebbé tehetik a hétköznapokat.

Segíthet a Proxelankrónikus prosztatagyulladás

Jól látható tehát, hogy a krónikus prosztatagyulladás meg tudja keseríteni a férfiak életét. Az orvos többféle szájon át szedhető gyógyszert is felírhat, amely csökkenti a gyulladást. Ám ezt érdemes Proxelan kúppal kiegészíteni. A prosztata a végbél közelében helyezkedik el, így a Proxelan összetevői, a hialuronsav és a gyógynövények egyenesen a probléma forrásánál fejtik ki a hatásukat. Az urológus által felírt gyógyszereket csak bizonyos ideig szabad szedni. A nyugtató és ápoló hatású Proxelant folyamatosan lehet használni, alkalmazásának időtartama nincsen korlátozva. A kúp recept nélkül kapható a patikában.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.