Együttélés az IBS-el: kellemetlen, de nem lehetetlen

Szponzorált tartalom
megjelent:

Puffadás, hasi diszkomfort, székrekedés, hasmenés, gyors teltségérzet? Ezek hátterében akár irritábilis bél szindróma (IBS) is meghúzódhat. A kényelmetlen, kellemetlen és kiszámíthatatlan tünetekkel azonban nem kell együtt élni, van megoldás! (x)

Mi is az IBS?

Az IBS, irritábilis bél szindróma legtöbbször hasi fájdalommal jár, amelyet egyéb tünetek is kísérnek, mint például: puffadás, felfújódás, hasmenés és székrekedés. A tünetek legalább heti egyszer jelentkezhetnek az elmúlt három hónapban, melyek jelentősen befolyásolhatják az életminőséget.

Az irritábilis bél szindróma (IBS) tünetei teljesen felforgathatják mindennapi életünket, főleg, hogy sokszor nehezen azonosítható be a betegség a panaszok mögött. Az IBS az emésztőrendszer funkcionális betegségei közé tartozik, amikor nincs igazolható szervi eltérés, egy adott szakasz működési zavara feltételezhető.

A bélfal fontos szerepet játszik az irritábilis bél szindróma (IBS) tüneteinek kiváltásában. A bélfal legkisebb zavara is lehetővé teszi a káros elemek és idegen kórokozók behatolását a bélbe, ami irritációt okozhat. Ennek eredményeként a bél irritálttá és érzékennyé válhat, ami az irritábilis bél szindróma tipikus tüneteihez vezethet.

A magyar népesség 4–10%-a is érintett lehet a kellemetlen tünetekben, három érintett közül kettő nő.

Mit tehetünk a kellemetlen tünetek ellen?

A helyesen megválasztott terápia és a megfelelő életmód segíthet enyhíteni a panaszokat. Az Alflorex IBS az irritábilis bél szindróma tipikus tüneteit célozza meg azzal, hogy megtapad az irritált bél falán, illetve erősítő réteget hoz létre, ezáltal csökkentve a bélfal zavarát. Azonnal hat, és ott kezdi helyreállítani a bélcsatornát, ahol arra szükség van.

Az Alflorex IBS mindaddig a bélben marad, amíg Ön szedi. Hatását a bélben fejti ki, majd a rendszeres bélmozgás természetes módon kiüríti. Ha mindennap egyetlen kapszulát vesz be az Alflorex IBS-ből, biztosíthatja bélcsatornája védelmét.

Miért egyedülálló az Alflorex IBS?

Az egyedülálló Bifidobacterium longum (B. longum) 35624 kultúrát tartalmazó Alflorex-IBS hatékonyan enyhítheti az irritábilis bél szindróma tüneteit.

Az Alflorex IBS-ben lévő 35624 (baktérium)kultúra egy, az emberi bélben természetes módon élő, szüléskor az anya által az újszülöttnek átadott baktériumcsalád része, amely az emésztőrendszeren keresztülhaladva élve jut el a bélbe. Az Alflorex IBS megbirkózik az irritábilis bél szindróma tipikus tüneteivel – azáltal, hogy az irritált bélfalhoz tapadva nyugtató és erősítő réteget képez a bél falán, amivel csökkenti a bélfal károsodását.

Alflorex IBS - Bizonyított hatékonyság az irritábilis bél szindróma tüneteinek kezelésére:

  • puffadás és bélgázosság,
  • hasi fájdalom,
  • hasmenés és székrekedés.

Az Alflorex IBS további előnye, hogy laktózmentes, gluténmentes, vegetáriánus, szója- és tartósítószermentes.

Szedjen napi 1 kapszula Alflorex IBS-et legalább 4 héten keresztül. Az első két hét során az Alflorex IBS segít az emésztőrendszer egyensúlyának visszaállításában. A tünetek kezdeti enyhülése az Alflorex IBS rendszeres szedése után körülbelül 1-2 hét elteltével lesz érzékelhető. Ritka esetben az Alflorex IBS-nek egy-egy bélszakasz helyreállítása 1 hónapnál hosszabb időbe is beletelhet, esetleg akár 2-3 hónapba.

A nap bármely szakában beveheti, étkezés közben vagy azon kívül. A kapszulát egészben kell lenyelni megfelelő mennyiségű folyadékkal.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT! ORVOSTECHNIKAI ESZKÖZ

Cikkajánló

Az irritábilis bél szindróma és tünetei

Dr. Zsuga Judit, Dr. Szigeti Nóra, gasztroenterológus, Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
Irritábilis bél szindróma
Ötből egy felnőttnek irritábilis bél szindrómája (IBS) van, így ez a kórkép az egyik leggyakoribb betegségnek számít. Mik lehetnek a tünetek?
Szürke hályog
Szürke hályog

A C-vitamin segíthet és árthat is.

Fáradékonyság
Fáradékonyság

Legtöbbször az életmódból fakadó okai vannak.

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos
WEBBeteg - Kulcsár Flóra, medikus
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
WEBBeteg - Dr. Árki Ildikó, háziorvos
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.