Nyaraláskor is jó, ha van kéznél hüvelygomba elleni készítmény

Szponzorált tartalom
megjelent:

Az egyik leggyakoribb intim fertőzés a gombás hüvelygyulladás, köznapi nevén a hüvelygomba. Bármikor kialakulhat, így akár a nyaralás kellős közepén is. Nem árt, ha szükség esetén azonnal kéznél van a segítség! (x)

A hüvelygomba mindig rosszkor jön...

Mivel a hüvelygomba igencsak képes megkeseríteni a mindennapokat, ezért érdemes időben felkészülnünk a megjelenésére. Nyáron erre sajnos viszonylag nagyobb az esély, hiszen a melegebb időjárás kedvez a különféle mikroorganizmusok szaporodásának, köztük a Candida gombáknak is. A hőségben beizzadó intim tájékon a Candida ideális terepre talál, míg sok nőnél a strandolás miatt megváltozó hüvelyi pH „segít rá” a gombás fertőzés kialakulására.

A Candida velünk él, de amíg észrevétlen, addig ez nem gond

Tudni kell, hogy a Candida gombák alapvetően velünk élnek, jelen vannak a különböző nyálkahártyákon, valamint a hüvelyflórában, még ha ezt általában észre sem vesszük, mivel nem okoznak panaszt. Gondot jelent viszont, ha a Candida túlzott szaporodásnak indul – ez főként olyankor fordul elő, ha valamiért megbomlik a hüvelyflóra kényes biológiai egyensúlya, például a már említett strandolás következményeként vagy a nyári hőségben történő beizzadás nyomán. Ugyancsak hajlamosíthat hüvelygombára a sok stressz vagy az egészségtelen étkezés is. Egyes betegségek (pl. diabétesz) vagy bizonyos gyógyszerek (pl. fogamzásgátló) szedése szintén fokozhatja a gombás hüvelyfertőzés kialakulásának kockázatát.

Micovag hüvelykúp

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A hüvelygomba az egyik leggyakoribb intim probléma

Mivel a női test érzékeny „hangszer”, emiatt talán nem véletlen, hogy négyből három nő az élete során legalább egyszer megtapasztalja a hüvelygomba tüneteit. Jellegzetes panaszok a kellemtelen viszketés az intim tájakon és a hüvelyben, túrós-szemcsés állagú, sárgásfehér színű folyás, valamint az égő érzés, pirosság, gyulladás.

Könnyen hozzáférhető patikaszer a helyi kezeléshez

Ha a fenti panaszokat észleljük, lehetőleg kérjük nőgyógyász szakorvos segítségét, ugyanakkor a helyi, kiegészítő kezeléshez patikában kapható, hüvelygomba-ellenes készítmények is rendelkezésre állnak. A Micovag Plus hüvelykúp a gombás hüvelyfertőzés kiegészítő kezelésére javasolt, és recept nélkül kapható. Bórsav- és tejsavtartalma normalizálja a hüvelyi pH-értéket, ezáltal kedvezőtlen feltételeket teremt a gombák megtelepedéséhez és szaporodásához. A készítmény hasznos összetevője még a bizabolol, amely a nyugtató hatású kamilla kivonata: ennek révén a Micovag Plus hüvelykúp képes enyhíteni a hüvelyi gombás fertőzést kísérő kellemetlen viszketést és égő érzést is.

Vigyük magunkkal a nyaralásra is!

Jól jöhet, ha szükség esetén akár a nyaralás alatt is azonnal kéznél van a Micovag Plus hüvelykúp, ezért ha van rá lehetőségünk, már az úti patikába is készítsünk be egy dobozzal. Azt azonban ne feledjük, hogy a készítmény 25 fok alatti tárolást igényel, ezért szállítsuk hűtőtáskában, és később is tároljuk hűvös, száraz helyen!

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,
VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Cikkajánló

Elsősegély
Elsősegély

Elsősegély rovarcsípések esetén.

Pajzsmirigy-alulműködés
Pajzsmirigy-alulműködés

A pajzsmirigy-alulműködés tünetei.

WEBBeteg - Dr. Borsi-Lieber Katalin
WEBBeteg - Dr. Molnár Zsuzsanna, szülész-nőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó, gyógyszerész, Dr. Sarkadi Adrien, infektológus
WEBBeteg - Dr. Szalóczy Péter, nőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.