Elegendő ellenanyagot termel az immunrendszerem? - Hazamegyek és tesztelem

Szerző: Szponzorált tartalom

Másfél éve még nem gondoltuk volna, hogy nemsokára a társadalmi közbeszéd, de még a hétköznapi társalgásaink is virológiai szakszavaktól fognak hemzsegni. A pandémia sok egyéb mellett ezt a különös helyzetet is elhozta. A védőoltások már fényt jelentenek az alagút végén. (x)

Azonban sokakban felmerül a kérdés, mennyi antitest képződik szervezetükben az oltás után. Az otthon elvégezhető, öntesztelésre engedélyezett SARS-CoV-2 elleni IgG és IgM antitestek kimutatására alkalmas COVID-19 gyorsteszt segíthet a kérdés megválaszolásában.

A koronavírus, ahogyan minden más vírus, egy mikroszkopikus méretű organizmus. Szerkezetét tekintve közel gömb alakú, és négyféle struktúrfehérjéje van. Ezek közül az egyik az S-fehérje (az angol spike, azaz tüske szóból, mivel ez építi fel a megtámadott sejt receptorához kötődő külső tüskét). Ez az a bizonyos sokat emlegetett „tüskefehérje”. További építőelemei az E-, az M-, valamint a vírusgenomhoz kapcsolódó N-fehérje. A vakcinák működésmódja, valamint a tesztek szempontjából számunkra különösen az S- és az N-fehérjének van kiemelt jelentősége.

Minden esetben az S-fehérjét kimutató teszteket keressük!

Közismert tény, hogy a vírusokkal szemben immunrendszerünk antitestek termelésével védekezik, az oltások segítségével pedig megfertőződés nélkül beindíthatjuk ezt a mechanizmust. A különböző típusú oltások ugyanakkor eltérő módokon működnek. A Magyarországon forgalomban lévő vakcinák közül inaktivált vírust egyedül használó Sinopharm az S- és az N-antigének ellen egyaránt termel antitesteket. Ezzel szemben az mRNS-alapú oltások (ez a Pfizer-BioNTech és a Moderna), valamint a vírusvektorral működők (AstraZeneca, Szputnyik V, Johnson&Johnson) csak az S-antigént tartalmazzák, ennél fogva ezen oltások után csak ez ellen termelődik antitest.

Ezért különösen fontos tudnunk, hogy - ha arra vagyunk kíváncsiak, hogy az oltás után termel-e ellenanyagot a szervezetünk - az általunk választott teszt melyik fehérjére képződő antitestet képes kimutatni.

Elsőként Magyarországon!

A svájci Biosynex gyár Autotest antitest gyorstesztjével szerencsés helyzetben vagyunk, mivel az az S-fehérjére képződő antitestet mutatja ki, tehát bármilyen vakcinát kapunk is, biztosak lehetünk benne, hogy megbízható eredményre számíthatunk, ha elvégezzük magunkank, családtagainknak és szeretteinkenk otthoni körülmények között ezt a gyors, egyszerű és pontos tesztet.

A svájci Biosynex Autotest otthoni használatra engedélyezett gyorsteszt, amelyet bárki megvásárolhat gyógyszertárban, vagy gyógyászati segédeszköz szaküzletben, és önállóan elvégezhet.

Könnyű és gyors

A teszteléshez a csomagban lévő eszközzel az ujjbegyből vett vért, valamint a reagens anyagot kell a mellékelt tesztkazetta megfelelő részébe juttatni. A teszt eredménye 10 perc alatt elkészül, ugyanakkor fontos, hogy a leolvasással nem szabad 20 percnél többet várni! A Biosynex Autotest COVID-19 gyorstesztjének pontossága az elvégzett vizsgálatok alapján a tartós védelemért felelős IgG antitest esetén 100%-os százalékos.

Könnyű: egy csepp ujjbegyvérből.
Gyors: az eredmény leolvasása 10 percen belül.

  • IgG érzékenység: 100%
  • IgM érzékenység: 92,6%

A Biosynex Autotest COVID-19 gyorstesztjéről a www.diagpro.hu oldalon tájékozódhat bővebben.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,
VAGY KÉRDEZZE MEG HÁZIORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Asztma Asztma

Az asztma és a tisztítószerek használatának összefüggése.

Mit tudunk eddig biztosan az...

A WHO az aggodalomra okot adó variánsok közé sorolta a koronavírus B.1.1.529 jelű, omikron elnevezésű variánsát. Az új variánsban több olyan...

Az intenzív osztály elhagyása után...

Bár számtalan koronavírus-fertőzött életét mentették meg az intenzív osztályokon, sok beteg élete távolról sem tért vissza a régi minőségébe....

Védőoltás, antitest kezelés...

Érdemes pár fogalmat tisztázni, hogy az információáradatban ne vesszünk el, a koronavírussal kapcsolatban sem. A koronavírus kapcsán is többféle...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.