Elegendő ellenanyagot termel az immunrendszerem? - Hazamegyek és tesztelem

Szponzorált tartalom
megjelent:

Másfél éve még nem gondoltuk volna, hogy nemsokára a társadalmi közbeszéd, de még a hétköznapi társalgásaink is virológiai szakszavaktól fognak hemzsegni. A pandémia sok egyéb mellett ezt a különös helyzetet is elhozta. A védőoltások már fényt jelentenek az alagút végén. (x)

Azonban sokakban felmerül a kérdés, mennyi antitest képződik szervezetükben az oltás után. Az otthon elvégezhető, öntesztelésre engedélyezett SARS-CoV-2 elleni IgG és IgM antitestek kimutatására alkalmas COVID-19 gyorsteszt segíthet a kérdés megválaszolásában.

A koronavírus, ahogyan minden más vírus, egy mikroszkopikus méretű organizmus. Szerkezetét tekintve közel gömb alakú, és négyféle struktúrfehérjéje van. Ezek közül az egyik az S-fehérje (az angol spike, azaz tüske szóból, mivel ez építi fel a megtámadott sejt receptorához kötődő külső tüskét). Ez az a bizonyos sokat emlegetett „tüskefehérje”. További építőelemei az E-, az M-, valamint a vírusgenomhoz kapcsolódó N-fehérje. A vakcinák működésmódja, valamint a tesztek szempontjából számunkra különösen az S- és az N-fehérjének van kiemelt jelentősége.

Minden esetben az S-fehérjét kimutató teszteket keressük!

Közismert tény, hogy a vírusokkal szemben immunrendszerünk antitestek termelésével védekezik, az oltások segítségével pedig megfertőződés nélkül beindíthatjuk ezt a mechanizmust. A különböző típusú oltások ugyanakkor eltérő módokon működnek. A Magyarországon forgalomban lévő vakcinák közül inaktivált vírust egyedül használó Sinopharm az S- és az N-antigének ellen egyaránt termel antitesteket. Ezzel szemben az mRNS-alapú oltások (ez a Pfizer-BioNTech és a Moderna), valamint a vírusvektorral működők (AstraZeneca, Szputnyik V, Johnson&Johnson) csak az S-antigént tartalmazzák, ennél fogva ezen oltások után csak ez ellen termelődik antitest.

Ezért különösen fontos tudnunk, hogy - ha arra vagyunk kíváncsiak, hogy az oltás után termel-e ellenanyagot a szervezetünk - az általunk választott teszt melyik fehérjére képződő antitestet képes kimutatni.

Elsőként Magyarországon!

A svájci Biosynex gyár Autotest antitest gyorstesztjével szerencsés helyzetben vagyunk, mivel az az S-fehérjére képződő antitestet mutatja ki, tehát bármilyen vakcinát kapunk is, biztosak lehetünk benne, hogy megbízható eredményre számíthatunk, ha elvégezzük magunkank, családtagainknak és szeretteinkenk otthoni körülmények között ezt a gyors, egyszerű és pontos tesztet.

A svájci Biosynex Autotest otthoni használatra engedélyezett gyorsteszt, amelyet bárki megvásárolhat gyógyszertárban, vagy gyógyászati segédeszköz szaküzletben, és önállóan elvégezhet.

Könnyű és gyors

A teszteléshez a csomagban lévő eszközzel az ujjbegyből vett vért, valamint a reagens anyagot kell a mellékelt tesztkazetta megfelelő részébe juttatni. A teszt eredménye 10 perc alatt elkészül, ugyanakkor fontos, hogy a leolvasással nem szabad 20 percnél többet várni! A Biosynex Autotest COVID-19 gyorstesztjének pontossága az elvégzett vizsgálatok alapján a tartós védelemért felelős IgG antitest esetén 100%-os százalékos.

Könnyű: egy csepp ujjbegyvérből.
Gyors: az eredmény leolvasása 10 percen belül.

  • IgG érzékenység: 100%
  • IgM érzékenység: 92,6%

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,
VAGY KÉRDEZZE MEG HÁZIORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Cikkajánló

Trombózis
Trombózis

Milyen tényezők növelik a hajlamot?

Aranyér
Aranyér

Milyen gyógynövények segíthetnek a kezelésében?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Tóth Sára Rebeka, belgyógyász
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.