Vashiánya van? Tesztelje és derítse ki!

Szponzorált tartalom
megjelent:

Ha úgy érzi, folyton fáradt és fáj a feje, illetve egy sápadt arc néz vissza a tükörből, akkor könnyen lehet, hogy vashiánya van! Ha szeretné megtudni, hogy milyen tünetek utalnak még a vashiányra, töltse ki tesztünket! (x)

A vas nélkülözhetetlen nyomelem

A vashiány tünetei nem specifikusak, és nem egyik napról a másikra alakulnak ki, ezért nem olyan könnyű időben felismerni. Pedig fontos lenne, hogy a vashiányt időben észleljük és kezeljük, mert a vasraktárak kiürülésével akár vérszegénnyé is válhatunk, ami súlyos, életveszélyes állapot. A vas nélkülözhetetlen a szervezet számára, mert szerepe van a vérképzésben, az oxigénszállításban, segíti a sejtek energiatermelő folyamatait és az immunrendszer működését is. Ha kevés a vas, csökkenni kezd a hemoglobinszint, a vörösvértestek kisebbek és halványabbak lesznek, ezáltal kevesebb oxigén jut el a sejtekbe és a szervekbe. Minden nap veszítünk vasat, amit a szervezeted nem tud magától pótolni, ezért mindig nekünk kell gondoskodnunk a megfelelő vasbevitelről. Ha nincs elég belőle, kezdetben a vasraktárak készletét hasznosítjuk, ám vaspótlás nélkül lassan, de biztosan romlik a testi erőnlét és folyamatosan csökken az energiaszint is.

Maltofer vastabletta

Vény nélkül kapható, vas(III)-tartalmú gyógyszer

Jellemző tünetek mellett sok apróság is utalhat vashiányra

Ha tartósan fáradtak vagyunk, gyakran fáj a fejünk, folyton levertnek és gyengének érzzük magunkat, kis terhelésre is kifulladunk és szaporán ver a szívünk, nehezebben koncentrálunk, akkor nagy valószínűséggel vashiányunk van. Emellett számtalan apró, kevésbé vagy jobban zavaró vagy szembeötlő, akár furcsa tünetünk is lehet, amiről nem is gondolnánk, hogy a vashiánnyal vannak összefüggésben.

Ha bizonyosságot szereznénk, IDE kattintva kitölthető a tesztünk, amely segíthet megítélni a helyzetet.

Pótoljuk biztonságos készítménnyel a vasat

A Maltofer rágótabletta hatóanyaga más, mint a többi vaskészítményé: olyan háromvegyértékű vas-komplexet tartalmaz, ami étkezéssel egyidőben bevehető, sőt szedése mellett akár kávézhatunk, teázhatunk is. Nem lép kölcsönhatásba sem az elfogyasztott élelmiszerekkel, sem az egyidejűleg szedett egyéb gyógyszerekkel, vitaminokkal vagy nyomelemekkel. Mindemellett biztonságos is, mert csak annyi vas szívódik fel belőle, amennyi a szervezet számára szükséges, ezért nem lehet túladagolni. A rágótabletta további jó tulajdonsága, hogy más vaspótlókhoz képest jóval kevesebb gyomor-bélrendszeri mellékhatása jelentkezhet.

A Maltofer rágótablettából napi 1 tabletta fedezi a napi vasszükségletet, így ideális lehet a vas pótlására és a vashiány megelőzésre egyaránt. A kellemes, csokoládéízű tabletta szétrágva, vagy kevés folyadékkal egészben is lenyelhető. Recept nélkül kapható a patikában.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,
VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Cikkajánló

Ízületi fájdalmak
Ízületi fájdalmak

Milyen okai lehetnek? Hogyan kezelhető?

Tavasz és fájdalom
Tavasz és fájdalom

Mit tehetünk a fájdalom ellen? (x)

WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.