Vaspótlás téma

Ilyen gondok is okozhatnak vashiányt

Szponzorált tartalom

A vashiány kialakulásának számos oka lehet, bizonyos fel nem ismert vagy kezeletlen betegségek, ételallergiák is a nyomelem hiányához vezethetnek, gátolva annak felszívódását, hasznosulását. Oka lehet például a gluténérzékenység is, amely, ha észrevétlen marad, a kellemetlen tünetek sokasága mellett akár vérszegénységet is eredményezhet. (x)

A vaspótlás lépcsőfokai

Trombózisközpont - Dr. Szélessy Zsuzsanna, hematológus

Mire a vashiány diagnosztizálásra kerül, gyakran hosszú idő telik el, mivel a tüneteket a beteg legtöbbször másnak tudja be. Pedig, ha nem kezelik még idejében, úgy a hiány egyre fokozottabbá válik, mely komolyabb kezelést igényel. Azt a kérdést, hogy melyek a vaspótlás lépcsőfokai, dr. Szélessy Zsuzsanna, a Trombózisközpont hematológus főorvosnője válaszolta meg.

Az erős immunrendszerhez vas is kell! Ezért fontos, hogy pótoljuk a vasat!

Szponzorált tartalom

A vasnak több élettani folyamatunkban is fontos szerepe van. Szükség van rá a testi növekedéshez, az idegrendszer fejlődéséhez és az oxigénszállításhoz is. Mindig figyeljünk rá, hogy legyen elegendő vas a szervezetünkben, mert a nyomelem hiánya az immunrendszer gyengüléséhez is vezethet, és emiatt könnyebben megbetegedhetünk! (x)

Vashiány és vérszegénység - Milyen tünetek utalnak rá?

WEBBeteg, otvenentul.hu

A közhiedelem azt tartja, hogy a vashiány és a vérszegénység között szoros összefüggés van, holott a vérszegénységként emlegetett állapot nem mindig származtatható vissza a vashiányra. Előfordulhat, hogy valaki fáradékony, szellemileg is, testileg is romlik a teljesítőképessége, ám a szervezet vasellátottságának elégtelen voltára a laborleletei nem utalnak.

Ezért veszélyes a terhesség alatti vérszegénység

Trombózisközpont - Dr. Szélessy Zsuzsanna, hematológus

A vashiányos vérszegénység gyakori probléma a nők körében, mely sokszor a várandósság során alakul ki. Az állapot azonban akár veszélyes is lehet a magzatra nézve, így fontos a folyamatos monitorozás és kezelés.

Vaspótlás szükségessége

Orvos valaszol - Dr. Ujj Zsófia Ágnes

Tisztelt Doktornő! A következő kérdéssel fordulnék Önhöz: pár hónappal ezelőtt glutén-és laktózmentes diétába kezdtem, autoimmun betegség diagnosztizálása miatt. Hormontartalmú gyógyszer magas adagja miatt felborult a vérképem: februárban a vasa

Vastabletta szedése

Orvos valaszol - Dr. Pataky Nóra

Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Az volna a kérdésem, h. a vashiányos anémia kezelésekor a vastabletta szedése hogyan javallott? Ha éjjel vagy közvetlenül lefekvés előtt veszem be a vastablettát, ugyanolyan biztonságosan és hatékonyan felszívódik, mi

Vashiány

Orvos valaszol - Dr. Kocsis István

Milyen gyógyszert lehet venni vény nélkül vashiányra?

 

Fémallergia és vaspótlás

Orvos valaszol - Dr. Bánfalvy Péter

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Olyan problémám lenne, hogy Lombik beültetés előtt állok, és egy vérvételen derült ki, hogy a Vas szintem vészesen alacsony. 2, 2 az érték. Mivel fémallergiás vagyok nem tudok vaspótló tablettákat sem szedni, sőt magas vastart