• Koronavírus gyorstesztet végez a Pozitron-Diagnosztika Központ

   Szerző: Pozitron-Diagnosztika Központ - Szponzorált tartalom

   2020.04.16-i nappal kezdődően a XI. kerületben működő Pozitron-Diagnosztika Központban is elérhetővé válik a koronavírus vizsgálat. A gyorstesztek rendelkezésre állnak, a mai naptól várjuk a jelentkezéseket. (x)

   Központunk a képalkotó diagnosztikai szolgáltatások jelenlegi korlátozott elérhetősége mellett is törekszik arra, hogy a piaci igényeket a lehető legteljesebb módon lefedje, ezért elérhetővé tettük a koronavírus gyorstesztek elvégzését. A Pozitronnál az amerikai Cellex által gyártott, megbízható, könnyen használható ellenanyag kimutatására alkamas gyorstesztet használunk, melyhez ujjbegyből vett vér szükséges. A teszt mind az IgM, (akut fertőzés kb. a fertőzést követő 5-7. naptól) mind az IgG (aktív, vagy már lezajlott fertőzés a fertőzést követően a 14-21. naptól) antitestek jelenlétét is ki tudja mutatni.

   Intézetünk nagy hangsúlyt fektet a koronavírus tesztre érkezők teljes elkülönítésére

   Így számukra az épület egy másik részében, a többi hozzánk érkező pácienstől teljesen elzárt, külön bejárattal rendelkező helyiséget alakítottunk ki. A vizsgálatokat minden hétköznap igénybe lehet venni. Fontosnak éreztük, hogy a nálunk végzett gyorstesztek eredményét hiteles, írásos lelet formájában az előre megadott email címre kiküldve adjuk ki. Ehhez egy mikrobiológus, labordiagnosztikai szakorvos adja a szakmai hátteret. A kiadott írásos leletet az eredménytől függően szakmai magyarázattal is ellátjuk, validálás után az EESZT rendszerében is elérhetővé válik.Koronavírus-gyorsteszt

   Az általunk használt Cellex qSARS-CoV-2 IgG/IgM gyorsteszt CE-IVD minősítéssel rendelkezik, tehát az Európai Unió országaiban a betegellátás területén felhasználhatóak az ezzel a teszttel kapott eredmények.

   A vizsgálatra csak 18 év feletti, tünetmentes pácienseket fogadunk, gyermekek tesztelését nem végezzük. Tünetekkel rendelkező beteg vizsgálatára nincs lehetőség, nekik a jelenlegi helyzetben a háziorvosi ügyeleti rendszerben kell a betegségüket jelezni.

   Bővebb információ és bejelentkezés:

   • Pozitron-Diagnosztika Központ
   • 1117 Budapest Hunyadi János út 9-11.
   • Info-vonal: 06 1 505-8888
   • www.pet.hu/covid-19
   Módosítva: 2020.04.15 13:35, Megjelenés: 2020.04.15 13:35