Fáradt vagyok - Segíthet a ginzeng és a ginkgo?

Biochallenge Kft. - Támogatott tartalom
megjelent: 2017.12.05.

Életünk folyamán mindannyian megtapasztaljuk a fáradtság érzését, az energia és a motiváció hiányát. Hátterükben állhat fizikai vagy lelki probléma, esetleg a kettő kombinációja is. Hogyan segíthetnek ilyen helyzetekben a növényi gyógyszerkészítmények? (x)

Egyénenként sokféleképpen írjuk le, hogyan éljük meg a fáradtságot: van, aki úgy fogalmaz, hogy „kifacsartak, mint a felmosórongyot”, mások úgy élik meg, hogy „teljesen lemerült az elem, elfogyott az energiám”.

fáradtság

A fáradtság előfordul teljesen egészséges embereknél, akik a stresszes életvitel, rengeteg feladat, kevés pihenés mellett végzett mindennapi nehéz munka, tanulás következtében kerülnek bele egy „fáradtság-spirálba” - ilyenkor folyamatosan csökken a motiváció és a munkakedv. Mindemellett egyre nehezebb koncentrálni, romlik a memória, és nehéz visszatalálni a normális kerékvágásba. Betegségeket, sérüléseket követően ez még tovább súlyosbodhat: ilyenkor egy eleve „vesztes” állapotból kell újra nyerő helyzetbe kerülni.

Amikor betegség áll a fáradtság hátterében

Néha úgy érezhetjük, hogy különösebb ok nélkül, gyorsan alakul ki tartós fáradtság. Figyeljünk erre, hiszen bizonyos betegségeknek ez lehet az első tünete!

Ha tartósan kimerültek, motiválatlanok, „energiahiányosak” vagyunk, az nagymértékben ronthatja az életminőségünket, valamint előbb-utóbb kialakulhatnak konkrét betegségek is. Az alábbi ábrán látható, hogy a krónikus megbetegedések, az állandósult alvászavarok, valamint egyéb betegségek hátterében gyakran a folyamatos fáradtság, a megoldatlan energiahiány áll.

Betegség diagram

A folyamatos fáradtsággal összefüggésben kialakuló leggyakoribb betegségek megoszlása.
(JL Newton)

A fáradtság természetesen nem minden esetben jelent betegséget - a kimerültség egy mindennapos dolog -, de ha folyamatosan fennáll, megbetegíthet bennünket.

Gyakran időleges betegségek (megfázás, influenza) is súlyosbítják a problémát. Egyszerűen úgy érezzük, mintha nem tudnánk újra visszanyerni normális energiaszintünket. Különösen igaz ez például járványos időszakban, amikor az immunrendszerünk aránytalanul nagy mértékben használja testünk energiáit.

A növényi gyógyszerkészítmények energiát adhatnak szervezetünknek

Rendelkezésünkre állnak olyan növényi gyógyszerkészítmények, melyek segítenek

  • újra energetizálni szervezetünket,
  • fokozni teljesítőképességünket,
  • növelni koncentrálóképességünket, valamint mentális teljesítményünket.

A ginzeng gyógyszerkészítmények hatóanyagai (ginzenozidok) sokoldalú, immunrendszerre is kifejtett hatásuk révén segítik a mielőbbi gyógyulást, illetve a szervezet energiatermelő folyamatainak befolyásolásával gyorsítják a talpra állásunkat. A ginkgo biloba tartalmú gyógyszerek az agyi vérkeringés fokozásával javítják koncentrálóképességünket és memóriánkat.

A ginzeng és ginkgo hatóanyagokat tartalmazó kombinációs gyógyszerek mindkét gyógynövény jótékony hatását magukba foglalják. A fáradtság, gyengült mentális teljesítmény legyőzésére érdemes használni egymás hatását erősítő Panax ginzeng-ginkgo biloba kombinációjú gyógyszerkészítményeket, amikkel elkerülhetjük a krónikus fáradtság, kimerültség okozta komolyabb bajokat, másrészt, visszanyerhetjük régi önmagunkat, normalizálhatjuk energiaszintünket.

Amire Önnek is szüksége lehet

A Gincosan® természetes kombinációja a ginkgo biloba és a ginzeng kivonatának, melyek javítják a szellemi teljesítményt: segítenek a koncentrálásban, a figyelem megtartásában és javítják a memóriát. Hagyományos növényi gyógyszer, a régóta fennálló használaton alapuló, meghatározott javallatokra alkalmazandó. A Gincosan® kiváló választás azok számára, akik szeretnének megbirkózni a romló mentális teljesítményből fakadó nehézségekkel, vagy megakadályozni az olyan, idősebb életkorral is összefüggő problémákat, mint például a koncentráció vagy a szellemi frissesség csökkenése.

A Gincosan® elérhető kemény kapszula formában, 30 darabos kiszerelésben. Napi 2x1 kapszula bevétele ajánlott (reggel és délben) étkezés után.

Használata a régóta fennálló alkalmazáson alapul.


A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el
a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg
kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Izomsérülések Izomsérülések

Közte a zúzódás, izomszakadás, vérömleny. Mennyire súlyosak?

Sportszív Sportszív

Mit jelent, ha valakinek sportszíve van? Veszélyt jelenthet?

A páfrányfenyő (Ginkgo biloba) mint vényköteles növényi gyógyszer

Szinte felfoghatatlan, hogy egy ma gyakran használt gyógynövény 65 millió évvel ezelőtt jelent meg a Földünkön.

Ginzeng és a sport

Nyár közeledtével, nyáron jellemzően többen és többet sportolunk. Sokan ilyenkor kezdik újra kedvenc sporttevékenységüket, amit az őszi, téli...

Csökkenő libidó a változókorban - Segíthet a ginzeng?

A klimax idején a nők többsége szembesül a jellegzetes, ám igen kellemetlen tünetekkel, például hőhullámokkal, alvászavarral, rossz közérzetettel...

A ginkgo-ginzeng kombináció jótékony hatásai

A tudományos vizsgálatokban ginkgo bilobát panax ginsenggel kombinálva a szellemi teljesítményre kifejtett jótékony hatások kölcsönös...

Ginkgo biloba és a memória

A ginkgo biloba (vagy páfrányfenyő) valójában egy élő kövület. Előbb jelent meg a Földön, mint a dinoszauruszok, szívós és hosszú életű...

Érdemes-e ginkgót szedni elbutulás ellen?

A ginkgokivonat kognitív funkciókra gyakorolt hatásait elemző eddigi áttekintő tanulmányok az elbutulás és az Alzheimer-kór megelőzésében nem...

Hogyan hat a ginzeng az immunrendszerre? A tudományos vizsgálatok eredményei

A ginzeng kedvező hatásáról gyakran hallani manapság. Sokan azonban nincsenek tisztában azzal, hogy melyik növény is ez pontosan, mit érdemes tudni...

Ginzeng és férfi szexuális problémák - Nézzük a tudományos oldalról!

A ginzeng szexuális jellegű problémákra, köztük a merevedési zavarokra gyakorolt lehetséges előnyös hatásaival már több tudományos kutatás is...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.