Ginkgo biloba téma

Fáradt vagyok - Segíthet a ginzeng és a ginkgo?

Biochallenge Kft. - Támogatott tartalom - 2017-12-05 18:02
Életünk folyamán mindannyian megtapasztaljuk a fáradtság érzését, az energia és a motiváció hiányát. Hátterükben állhat fizikai vagy lelki probléma, esetleg a kettő kombinációja is. Hogyan segíthetnek ilyen helyzetekben a növényi gyógyszerkészítmények? (x)

A ginkgo-ginzeng kombináció jótékony hatásai

WEBBeteg - T. Zs., fordító - 2017-11-15 13:20
A tudományos vizsgálatokban ginkgo bilobát panax ginsenggel kombinálva a szellemi teljesítményre kifejtett jótékony hatások kölcsönös felerősítését, úgynevezett szinergiát tapasztaltak. Mindemellett a ginzeng és a ginkgó számos egészségügyi állapoton segít: mindkettő támogatja a központi idegrendszert, valamint a keringési- és reproduktív rendszert.

Ginkgo biloba és a memória

WEBBeteg - Dr. Reinhardt István - 2017-10-27 16:04
A ginkgo biloba (vagy páfrányfenyő) valójában egy élő kövület. Előbb jelent meg a Földön, mint a dinoszauruszok, szívós és hosszú életű növény. A modern orvostudomány több kedvező élettani hatását is számontartja, illetve vizsgálja. A következőkben ezeket tekintjük át.

Érdemes-e ginkgót szedni elbutulás ellen?

WEBBeteg - Illyés András, biológus - 2017-10-25 17:25
A ginkgokivonat kognitív funkciókra gyakorolt hatásait elemző eddigi áttekintő tanulmányok az elbutulás és az Alzheimer-kór megelőzésében nem találták hatékonynak a növényt, az elbutulás jeleit többé-kevésbé már mutató vagy épp Alzheimer-kóros betegekben viszont a kognitív funkciók romlásának stabilizálódását vagy lassulását tapasztalták.

Így kezelje a szellemi hanyatlást már a kezdetektől!

Schwabe Hungary Kft. - 2017-05-15 11:09
Bizonyára Ön is megtapasztalta már, hogy milyen problémákat okozhat, ha megfeledkezik bizonyos dolgokról, a kor előrehaladtával pedig egyre természetesebb folyamatként fogadja el az ember, ha kihagy az emlékezete. Azonban a feledékenység csak egy bizonyos fokig az életünk természetes része. Emellett sokat tehet annak érdekében, hogy a kellemetlen tünetek mérséklődjenek. (x)

A fülzúgás és szédülés okai és kezelési lehetőségei

Bilobil - Támogatott tartalom - 2011-08-16 14:37
A hirtelen fellépő vagy tartós fülzúgás igen gyakori probléma. E kellemetlen, zavaró tünet hátterében sokféle betegség állhat: az idegrendszer betegségei, magas vérnyomás, vérszegénység, érelmeszesedés, érfejlődési rendellenességek, stb. Azonban, ha a fülzúgás mellé szédülés is társul annak hátterében valószínű, hogy az elégtelen agyi vérellátás áll. (x)

Tényleg hat a ginko biloba?

MTI - 2009-12-30 16:03
Az adatok elemzésekor, a kutatók nem találtak összefüggést a ginkgo biloba szedése, és a szellemi hanyatlást jelző tünetek változása, például az emlékezetromlás, a figyelem zavara vagy a nyelvi készségek rosszabbodása között.

Agyi érelmeszesedés

Orvos valaszol - Dr. Kerekes Éva - 2013-06-06 20:24
Dr. Kerekes Éva korábban válaszolt a zavartság, járás probléma témában. "Tiszelt Érdeklődő! Nem a Sermion okoz ilyen mellékhahást, hanem az alapbetegség rosszabbodik. Az, hogy érdemes-e tovább szedni annak ellenére, hogy a beteg állapota romlik, att

Demenciára trebofortál?

Orvos valaszol - WEBBeteg szerkesztőség - 2011-04-24 17:25
Tisztelt Veress doktornő! Köszönöm a válaszát. Mellékelten küldöm egy korábbi kivizsgálás zárójelentését. A kivizsgálásra azért került sor, mert édesanyám, aki 86 éves nem evett, fogyott, folyamatosan szédült. A Nootropil vagy a Terntál szedése ig