• Az interneten terjednek a vágyfokozók: vannak veszélyei

    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    Szerző: WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos

    Aki gyakran internetezik, már bizonyára találkozott olyan spam hirdetéssel, amelyben valamilyen szexuális ajzószert, antidepresszánst, táplálékkiegészítőt reklámoznak vagy ezek megrendelésére biztatnak.

    A szexuális vágyfokozók a legnépszerűbb, legkeresettebb gyógyászati termékek közétartoznak. Az ilyen hirdetések főleg angol nyelvűek, de ha az interneten magyarul rákeresünk egy-egy problémára, betegségre, akkor szponzorált linkek formájában a magyar fogyasztót is kétes eredetű szerek vásárlására biztathatják.

    Hirdetés

    Sokan azt hiszik, hogy ezek a szerek olyan hatóságok által engedélyezett megbízható s hatásos készítmények, mint amelyeket orvosi receptre lehet a patikákban vásárolni, de valójában ez nem így van. Sok milliót költenek az emberek kétes eredetű és hatású készítményekre, de a hatástalanságnál is rosszabb az, hogy ezek potenciális veszélyforrást jelentenek az egészségre.

    Az amerikai példa

      Jó tudni


    Nemcsak menopauza létezik, férfiaknál ezt az időszakot, mikor a tesztoszteron szintje csökkenni kezd és az erekció zavara lép fel, andropauzának nevezzük. Sok férfi ilyenkor nem akar, vagy nem mer orvoshoz fordulni, inkább az internet segítségével önmagát próbálja gyógyítani, és ezt használják ki a kétes eredetű „gyógyszerekkel” kereskedők.

    A szexuális vágyfokozókkal, potencianövelőkkel való kereskedés nemcsak napjainkban gyakori, már az 1800-as években is reneszánszát élte. Már abban az időben is természetfölötti hatásokat ígértek az ezekkel kereskedő gátlástalan árusok, de emellett soha nem volt igazolva ezek hatása és kivizsgálva a mellékhatásprofilja.

    Az Egyesült Államokban 1906-ban hoztak egy törvényt annak érdekében, hogy az ilyen és ehhez hasonló árucikkekkel ne lehessen kereskedni (Pure Food and Drug Law), akkor pár évre sikerült is megvédeni a fogyasztókat ezek veszélyeitől, és 1994-től azonban szabad olyan termékekkel kereskedni, melyek az amerikai gyógyszerészeti hatóság által nincsenek engedélyezve.

    Magyarországon is több olyan terméket lehet megvásárolni, melyet az OGYI nem vizsgált be, sőt, olyan is hozzáférhető, melynek még OÉTI-engedélye sincs. Olvasson bővebben a kétes eredetű "gyógyszerekről"! KLIKKELJEN IDE!>>

    Mire kell figyelni?

    A recept nélkül kapható, impotencia kezelésére használatos szerek általában hatástalanok vagy nem bizonyított a hatásuk klinikai gyógyszerkipróbálások során.

    Potencia teszt


    Sok férfi veszélyezteti erejét és teljesítőképességét életstílusával, anélkül, hogy ezzel tisztában lenne. Töltse ki a tesztet, és megtudja, hogy potenciája veszélyben van-e! A potencia teszt kitöltése>>

    Sokan úgy próbálják megtéveszteni a fogyasztókat, hogy hamisítják a termék engedélyét és olyan kifejezésekkel, mint például „klinkailag tesztelt” próbálják az embereket a termék megvásárlására rávenni. Ha klinikailag tesztelték volna, akkor gyógyszerészeti hatóság általi engedélye is lenne (Magyarországon az OGYI, az Egyesült Államokban az FDA ad ki ilyen engedélyt), és nagy valószínűséggel csak receptre kapható lenne, hiszen az erekció zavarában használatos és a hivatalos engedéllyel is rendelkező szerek csak orvosi felügyelet mellett szedhetőek.

    Ha a feliraton az szerepel, hogy gyógynövény-készítmény vagy természetes összetevőkből álló készítmény, akkor szinte biztosra vehetjük, hogy nincs OGYI által engedélyezve és nincs a hatás bizonyítva.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A hamisított vagy nem hatékony és emellett káros mellékhatású szexuális ajzószerek elleni harcban az gyógyszerészeti hatóságok több, az interneten hirdetett szert vizsgáltak már be, melyeket erekció zavarának kezelésére hatásos szerként reklámozták a forgalmazók. Ezek között több olyat is találtak, melyek az egészségre veszélyes és fel nem tüntetett hatóanyagokat tartalmaztak.

    Csak azokban a készítmények a megbízhatóak, melyek hivatalos OGYI-engedéllyel rendelkeznek, ez azt jelenti, hogy ezek hatásossága igazolt, és a szervezetre káros hatással nem kell számolni. Emellett természetesen ezeknek is lehetnek mellékhatásaik, ezért csak vényre adhatóak ki és orvosi felügyelet mellett szedhetőek. Az OÉTI-engedéllyel rendelkező szerek hatása nem igazolt, csupán az bizonyított, hogy mérgező hatóanyagot nem tartalmaznak.

    (Dr. Csuth Ágnes, Vital Balance Életmód Központ)

    Legutóbb frissült: 2010.05.14 23:57
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Depressziós a párom

    Depressziós a párom

    Dr. Veress Dóra, pszichiáter

    Hogyan lehet rábírni valakit, hogy akarata ellenére elfogadja a segítséget?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Merevedési zavar: a leggyakoribb tévhitek

    A mindennapi gyakorlatban nagyon gyakran előfordul, hogy a potenciazavar jelentkezésekor a férfiak bezárkóznak. Az első jeleket többnyire mellékesen kezelik, majd önmagukban, illetve a párkapcsolatban kezdik keresni a problémát.

    Pajzsmirigyprobléma és potenciazavar

    Az régóta ismert tény, hogy a szív-érrendszeri megbetegedések vagy a cukorbetegség nagymértékben befolyásolják a "férfierőt". Korábbi vizsgálatok hasonló összefüggést mutatnak a pajzsmirigyproblémák és a potenciazavar között.

    9 potencianövelő jó tanács

    Noha a potenciazavar az életkor előrehaladtával egyre gyakoribb, nem feltétlen velejárója az öregedésnek. Hogyan előzheti meg a kialakulását, és mit tehet azért, hogy egészséges maradjon a szexuális élete?

    Potenciazavar: legális és illegális gyógyszerek, alternatív gyógymódok

    A merevedési zavarok háttere, a társuló betegségek, az erektilis diszfunkció társadalmi hatásai ismertek. Az orvostudomány fejlődésének köszönhetően terápiás lehetőségek széles tárháza áll az arra szorulók rendelkezésére.

    Diagnózis: merevedési zavar

    Orvosa kérdéseket fog feltenni Önnek azzal kapcsolatosan, hogyan és mikor alakult ki az Ön állapota, milyen gyógyszereket szed, és milyen más megbetegedéstől szenved. Meg fogja próbálni feltárni az elmúlt időszakban tapasztalt fizikális és érzelmi változásokat is.

    Nem növelte a férfiasságot, büntetett a versenyhivatal

    Három vállalkozásra összesen nyolcmillió forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), mert az általuk forgalmazott termékeknek megtévesztően tulajdonítottak gyógyhatást.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.