Olcsó, de maradandó károsodást okozhat

Szerző: WEBBeteg

A magyar társadalomban a szexualitás már nem, a szexuális problémák azonban még mindig tabunak számítanak. Főként a férfiak körében. Sokan közülük kínosnak és kellemtelennek érzik, hogy a problémáikról nyíltan beszéljenek és szakorvos segítségét kérjék.

A férfiak gyakran saját maguk próbálják megtalálni a megfelelő gyógymódot és rengeteg esetben sajnos a "gyógyszereket" is. Az efféle tájékozatlanság egyik következménye, hogy a merevedési zavar kezelésére készült termékek kínálata mára már óriási méreteket öltött.

A megtévesztő marketing kommunikációval hirdetett és illegális úton terjesztett farmakológiai termékek piaca Magyarországon is egyre nagyobb tért hódít. Európában elsősorban a vényköteles életmódgyógyszereket (pl. fogyasztószerek, merevedési zavarok kezelésére használt termékek, központi idegrendszerre ható készítmények) hamisítják, ezen belül is a legnépszerűbbek az ED (erectilis disfunctio, azaz merevedési zavar) kezelésére használt készítmények.

Virágzik a potencianövelők feketepiaca
A legnagyobb példányszámú országos napilapok hirdetései között is találhatunk illegálisan forgalmazott, a hivatalos ár feléért beszerezhető, ám a szakma egyöntetű álláspontja szerint veszélyes potencianövelő készítményeket - derült ki a WEBBeteg megbízásából készült próbavásárlásos kutatásból. A kutatás részleteiről bővebben...

Magyarországon a legkönnyebben és leggyorsabban a merevedési zavarok kezelésére használt - gyakran hamisított - készítményekhez lehet illegálisan hozzájutni - derült ki a WEBBeteg megbízásából a közelmúltban készített próbavásárlásos kutatásból. Az interneten pár másodperc alatt, míg a nyomtatott sajtóban minden különösebb erőfeszítés nélkül olyan hirdetésekre akadhatunk, amik gyógyszertári potencianövelőket kínálnak olcsón megvételre. Elég egy telefonhívás, és még aznap jelentős mennyiségű szert lehet szerezni.

Ezeknek a készítményeknek a veszélye, hogy nem tudhatjuk, eredetiek vagy hamisak, hogy milyen hatóanyagokat tartalmaznak illetve hogy milyen hatásuk és mellékhatásuk van.

Hamis illúzió

Az illegálisan árult gyógyszerek hirdetéseire jellemző, hogy a vényre kapható készítményekkel szemben pozícionálják magukat. A főképp internetes hirdetésekben előtérbe helyezik a termék alacsony árát, hangsúlyozzák, hogy nincsenek mellékhatások és hosszabb ideig fejtik ki hatásukat.

Potencia teszt


Töltse ki a tesztet, és megtudja, hogy potenciája veszélyben van-e! A potencia teszt kitöltése>>

Marketingjük azt üzeni, hogy nem kell orvoshoz fordulni, a potencianövelést és a merevedési zavar kezelését nem is választja szét. A merevedési zavar egy könnyen megoldható, átmeneti állapot, ha megvesszük a terméket diszkréten, szakorvos segítsége nélkül is végére járhatunk a problémának - sugallják e hirdetések. A marketing a vásárlók tájékozatlanságára épít, akik gyakran választják a könnyebb, gyorsabb, kényelmesebb és kisebb kiadásokkal járó "megoldást".

Kockázatok és mellékhatások

Az ilyen úton beszerzett gyógyszertári termékek lehetnek külföldről behozott eredeti gyógyszertári készítmények, ugyanakkor könnyen előfordulhat az is, hogy hamisítványok. A merevedési zavarok kezelésére szolgáló gyógyszereknek nincsenek legális "generikumai", így a legismertebb, kis kék tabletta hatóanyagával árusított termékek egyértelműen hamisítványok.

Összetevőik bizonytalan eredetűek, hatásuk és mellékhatásuk kiszámíthatatlan, az esetleges egészségügyi károsodásért pedig senki sem vállal felelősséget. Az orvos által nem ellenőrzött gyógyszerszedés óriási veszélyeket rejt magában, a bizonytalan eredetű termékek fogyasztása súlyos egészségügyi következményekkel járhat.

(WEBBeteg.hu)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Korai menopauza Korai menopauza

Mik a tünetei? Hogyan diagnosztizálják? Mire számíthat? Hogyan kezelhető?

Immunonkológia Immunonkológia

Daganatos sejtek és az immunrendszer - Tudnivalók az immunonkológiáról.

Potencianövelő...

Gyógyszer-hatóanyag jelenléte miatt, azonnali hatállyal - a termékek minőségmegőrzési idejére való tekintet nélkül - elrendelte a Nemzeti...

9 potencianövelő jó tanács

Noha a potenciazavar az életkor előrehaladtával egyre gyakoribb, nem feltétlen velejárója az öregedésnek. Hogyan előzheti meg a kialakulását, és...

Potenciazavar - Nehéz a bikából...

Az urológia mai állása szerint nincs elveszett beteg, az orvosi rendelőig vezető lépéseket azonban mindenkinek egyedül kell megtennie. Ahhoz nincs...

Potencianövelő szerek - Amire a...

Összegyűjtöttük a legfontosabb kérdéseket és válaszokat, amit minden férfi feltesz, ha nehézségei támadnak a szexuális teljesítményével.

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.