Éjszakai vizsgálatokkal csökkentette az MR-várólistákat a Diagnoscan

Szerző: Diagnoscan Magyarország

Jelenleg akár több hónapig is várniuk kell a betegeknek az MR-vizsgálatra. Ezt a súlyos problémát enyhíthette, hogy országszerte öt központjában végzett el soron kívüli MR vizsgálatokat 2013. november 9-én és 16-án éjjel a Diagnoscan Magyarország.

A korábban Euromedic Diagnosztika néven működő, Magyarországról indult, de mára már nemzetközivé nőtt egészségügyi szolgáltató idén húsz éve nyitotta meg első vidéki diagnosztikai központját Szegeden.

A képalkotó diagnosztikai vizsgálatok (így az MR-, CT-, ultrahang, röntgen, csontsűrűség, mammográfia, angiográfiai vizsgálatok és izotóp diagnosztikai vizsgálatok) területén európai piacvezető társaság az évforduló alkalmából név- és stratégiaváltásról döntött: a Euromedic Diagnosztika mostantól a Diagnoscan Magyarország nevet viseli, és fokozott figyelmet kíván fordítani a helyi sajátosságokhoz igazodó, a magyar páciensek igényeinek leginkább megfelelő szolgáltatások kialakítására.

Új név - régi célok

Éjszakai vizsgálatokkal csökkentette az MR-várólistákat a Diagnoscan
Nagyításhoz kattintson a képre!

- Társaságunkat 22 éve, Magyarországon alapították, és idén húsz éve nyitottuk meg első vidéki diagnosztikai központunkat Szegeden. A Euromedic Diagnosztika a közelmúltban stratégiaváltásról döntött: ennek célja, hogy a hazai páciensek igényeinek leginkább megfelelően végezze a tevékenységét. A stratégiaváltás részeként és az évforduló alkalmából a vezetőség új nevet is választott: a Euromedic Diagnosztika a továbbiakban Diagnoscan Magyarország néven folytatja munkáját. A névváltás hátterében az áll, hogy még jobban szeretnénk összpontosítani a hazai páciensekre és a helyi sajátosságokból adódó speciális igényekre. Szolgáltatások, munkafolyamatok és a márkaépítés szintjén is meg fog ez mutatkozni. A megújuló céghez pedig megújult név a megfelelő számunkra. Nemzetközi hátterű vállalatként is elsősorban Magyarországra, annak egyedi adottságaira, illetve a magyar emberekre kívánunk koncentrálni, legyen szó akár az állami intézményekkel kialakított együttműködéseinkről, akár magán-egészségügyi szolgáltatásainkról – hangsúlyozta a névváltás kapcsán Dr. Kardos Lilla, a társaság vezérigazgatója.

A Diagnoscan rövidített a várólistákon

Magyarországon a röntgen kivételével valamennyi képalkotó vizsgálatra vannak rövidebb-hosszabb várólisták. A szolgáltató központjainak adatai alapján a diagnosztikai vizsgálatok közül MR vizsgálatra adott esetben akár 86 napot, CT vizsgálatra 66 napot, UH vizsgálatra esetenként 60 napot, de még csontsűrűség vizsgálatra is 20 napot kellett várni.

„Ugyan a fekvőbetegek és a sürgős esetek azonnali ellátást kapnak, a többi páciens számára is rendkívül fontos, hogy a lehető leghamarabb pontos diagnózist kaphassanak, és ez alapján tovább haladhasson a kezelésük. Ezért minden hónapban átlagosan 10 százalékkal több vizsgálatot végzünk el, mint amennyit az Országos Egészségügyi Pénztár a teljesítmény volumen-korlát keretében finanszíroz, és ez a 10% többletteljesítés csaknem térítésmentes ellátást jelent a részünkről.” – mondta dr. Kardos Lilla.

A Diagnoscan Magyarországról

A Diagnoscan Magyarország Budapestről indult, ma már a nemzetközi cégcsoport, a Euromedic International tagja. Az elmúlt huszonkét évben a vállalat 13,5 milliárd forintot fektetett be Magyarországon különböző fejlesztésekbe, a szolgáltatások bővítésébe. Bővebben

A várakozási idő a képalkotó diagnosztikai vizsgálatok közül az MR-vizsgálatok esetén a leghosszabb, ezekre akár hónapokig is várni kell. Ezért a Diagnoscan Magyarország vezetése úgy döntött, hogy egy rendkívüli, országos vizsgálatsorozat elvégzésével, az „MR-vizsgálatok éjszakáján”, lehetőségeihez mérten csökkenti az MR vizsgálatokra várakozók számát.

Az ajánlat keretében öt helyszínen, Szegeden, Győrött, Debrecenben, a budapesti Honvédkórházban és a Péterfy Sándor utcai Kórházban az első ötven jelentkezőt, azaz összesen 250 beteget soron kívül, térítésmentesen vizsgált meg 2013. november 9-én és 16-án éjszaka.

Éjszakai vizsgálatokkal csökkentette az MR-várólistákat a Diagnoscan

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

A hasi fájdalom sok betegség tünete...

A hasi fájdalom okát sok esetben nehéz megállapítani, mivel több kiváltó ok is állhat a hátterében. A legtöbb hasi fájdalom nem súlyos, de vannak...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.