• Aktív élet inkontinenciával - Milyen típusú termék a megfelelő számomra?

    Szerző: WEBBeteg - M. J., Lektorálta: Dr. Vajda Orsolya, háziorvos

    Számos olyan beteget érint a vizelet inkontinencia problémája, aki fizikai állapota, életmódja miatt továbbra is aktívan éli az életét. Panaszával fontos orvoshoz fordulni, hiszen megfelelő kezeléssel a tünetek jelentős enyhülése, az életminőség nagymértékű javulása várható. Az orvosi kezelések kiegészítéseként számos olyan terméktípus áll az inkontinenciával küzdők rendelkezésére, amelyekkel minimalizálni lehet az inkontinenciával járó kellemetlenségeket a hétköznapok során, és nem szükséges a korábbi tevékenységeknek hátat fordítani.

    Azok számára, akik továbbra is aktívak szeretnének lenni, lelkileg igen megterhelő az a tudat, hogy a mobilitásuknak határt szabhat a vizeletcsepegés és a vele járó esetleges kellemetlenségek.

    Rendkívüli pszichés nyomást jelent a vizelet inkontinencia abban az esetben, amikor az érintett beteg rendszeresen sportol, társaságba jár, utazgat. Ilyenkor a kellemetlen problémával történő szembesülés akár teljes életmódváltozást, a beteg hirtelen elszigetelődését okozhatja.

    Figyelmeztető jel lehet, ha egy barát vagy hozzátartozó látszólag ok nélkül zárkózik el a társasági eseményektől, jellemében pedig drasztikus fordulat következik be (pl. egy korábban életvidám, társasági ember váratlanul mogorvává, negatívvá válik, árnyéka korábbi önmagának).

    Hirdetés

    Sokan nem tudják, hogy van megoldás

    A betegek és a segíteni vágyó hozzátartozók, barátok számára is sok esetben ismeretlen az a tény, hogy ma már léteznek olyan termékek, amelyek diszkréten és biztonságosan oldják meg a vizelettartási nehézségekkel járó helyzeteket még akkor is, ha az érintett mobilis és aktív életet él.

    A fehérneműként használható pelenkák viselése más termékekhez képest jóval diszkrétebb, tulajdonképpen a hagyományos alsóneművel megegyező komfort érhető el a pelenkanadrágok használatával. Ezek a termékek a kényelem mellett az inkontinenciával járó kellemetlenségek hatékony megoldását is biztosítják. Speciális nedvszívó maggal és egyedi, körkörös gumírozással rendelkeznek, amely testközeli kialakítással párosul, így magas szivárgásbiztonságot és nagyfokú kényelmet biztosítanak viselőik számára. A pelenkanadrágok a bőr védelméről is gondoskodnak légáteresztő borításuk által. A szagmegkötő rendszernek köszönhetően a kellemetlen szagok miatt sem kell aggódni a mindennapi tevékenységek során.

    Ez a cikk is érdekelheti Élet inkontinenciával: a bőrünk egészségére is figyelni kell

    A fehérnemű típusú inkontinencia termékek előnyei

    A hagyományos kialakítású inkontinencia termékek (pl. betétek) között ugyan vannak magas nedvszívó képességgel rendelkező változatok, a betétek elmozdulása és a szivárgástól való félelem miatt érthető módon sokan nem tartják kellően biztonságosnak a használatukat. Kiváltképp akkor, ha testmozgás, hosszabb kimozdulás (utazás, kirándulás), vagy társasági események során szeretnék használni azokat.

    A fehérneműhöz hasonló pelenkanadrág a nagyméretű betétekhez képest több szempontból is lehet előnyösebb választás mobilis betegek számára.

    • A normál fehérneműt helyettesítve felvételük nagyon egyszerű és kényelmes. A betegek akár egy kézzel, segítség nélkül is fel tudják húzni a pelenkanadrágot.

    • Előnyük, hogy kialakításuknál fogva egyáltalán nem keltenek olyan érzést, mintha a hétköznapitól eltérő ruhaneműt kellene viselni. Ez lelkileg is megkönnyebbülést okoz, főként azoknál a betegeknél, akik számára a pelenkaviselés nehezen elfogadható volt korábban.

    • Jelentős életminőség javulás érhető el ezekkel a típusú termékekkel, mivel az aktív életmódhoz igazodva használatuk biztonságos, amely az érintetteknek is megnyugvást jelent. Újra visszatérhetnek a sportokhoz, a közösségi vagy szabadidős eseményekhez, az időigényes elfoglaltságokhoz, melyeknél nehéz megoldani a rendszeres termékcserét.

    Ha szeretné kipróbálni a fehérneműként használható inkontinencia termékeket, van néhány tanácsunk a megfelelő termékválasztáshoz:

    • A megfelelő méretet a csípőméret alapján határozható meg, ezért érdemes ezt az információt a vásárlás előtt feljegyezni, de a konfekcióméret is jó kiindulópont a választáshoz (S/M/L méret).

    • A maximális kényelem érdekében léteznek kifejezetten nők, illetve férfiak számára kialakított fazonok, de vannak unisex darabok is, hogy mindenki megtalálhassa a számára megfelelő típust.

    • Próbáljon ki több típust, és tesztelje le olyan tevékenységek közben, amelyeket nem szeretne az inkontinenciája miatt háttérbe szorítani.

    Jó tudni Egészségügyi betét és inkontinencia termékek: mi a különbség?

    Forrás: WEBBeteg
    M. J., újságíró
    Lektorálta: Dr. Vajda Orsolya, háziorvos

    Módosítva: 2019.03.18 00:05, Megjelenés: 2018.04.19 20:09
   • Nyomtatás
   • Cikkajánló

    Zsíros a bőre? Így ápolja!

    Zsíros a bőre? Így ápolja!

    Peterman Krisztina

    A zsíros bőr ápolásának kulcsa, hogy megtaláljuk az egyensúlyt és kiderítsük az okokat.

    Migrén

    Migrén

    Szponzorált tartalom

    Nem minden fejfájás migrén. De mitől migrén a migrén? Mutatjuk! (x)

    Vizelettartási gond, hólyagsüllyedés, húgyúti fertőzés

    A menopauza idején számos urológiai probléma merülhet fel, mely megkeseríti a nők mindennapi életét. Ide tartoznak a vizelettartási gondok, a húgyhólyagsüllyedés (mikor a húgyhólyag a hüvelybe süllyed), és a különböző húgyúti fertőzések is.

    Hogyan birkózzon meg az inkontinenciával a munkahelyén?

    A hiperaktív hólyag különösen sok kényelmetlenséget okozhat a munkahelyen, ám tippjeink segítenek.

    Férfi inkontinencia - egy kicsit más szemmel

    Az inkontinencia manapság már a férfiak körében is egyre gyakrabban megjelenő probléma, amely jelentős hatással lehet az egyén életminőségére. A legtöbben azonban nem szívesen beszélnek róla, hajlamosak eltitkolni, és még mindig meglehetősen tabutémának számít, így nem ritkán pszichológiai distressz, szorongás és depresszió is társul hozzá.

    Bőrvédelem inkontinens betegeknél - Fekvő betegek

    A vizeletinkontinenciától szenvedő emberek bőre különleges bánásmódot igényel mind a tisztálkodás, mind az ápolás terén. A legtöbb érintett az idősebb korosztályba tartozik, náluk a bőr regenerációs képessége már gyengébb. Ugyanez elmondható életkortól függetlenül az immungyengeségben és diabéteszben szenvedő betegekről is. Az inkontinencia az egyébként egészséges embereknél is kiemelt figyelmet és különleges gondoskodást igényel.

    Hogyan kezelhető a férfi vizelet inkontinencia?

    A vizelet inkontinencia nem kizárólag a nők problémája, gyakran előfordul a férfiaknál is. Az inkontinenciával járó kellemetlenségek ellen ma már számos olyan termék áll rendelkezésre, amely kifejezetten a férfiak anatómiáját figyelembe véve készült, ennek köszönhetően pedig a legnagyobb kényelmet tudja biztosítani minden érintett számára.

    Hogyan válasszunk inkontinencia terméket?

    Az inkontinenciával küzdő emberek állandóan attól tartanak - különösen nyilvános helyen-, hogy nem tudják visszatartani vizeletüket, emiatt egyre visszahúzódóbbakká válnak és különféle általában nem túl célravezető módszerekkel próbálnak segíteni magukon. Ez azonban igen rossz hozzáállás!

    Vizeletcsepegés a terhesség idején? Így alakul ki az inkontinencia a kismamáknál

    A terhesség alatt nagyon sok nő tapasztal valamilyen mértékű inkontinenciát, mely nem más, mint a vizelet akaratlan csepegése.

    Milyen okai lehetnek a vizelettartási zavaroknak?

    Átmeneti vizelet inkontinenciát akár az étkezési szokások vagy bizonyos gyógyszerek is előidézhetnek, a tartós vizelettartási nehézség hátterében azonban legtöbbször szervi eltérések állnak.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.