• Mesemondó, Sapkatolvaj, Vicces doktor bácsi - a világ legkedvesebb orvosai gyerekszemmel

    Szerző: www.astellas.hu

    Már csak három hétig küldhetik be rajzaikat azok a 6-14 éves korosztályba tartozó gyerekek, akik az idén első alkalommal meghirdetett Astellas Gyermekrajz Pályázaton doktor nénijükkel, doktor bácsijukkal kapcsolatos legkedvesebb történetüket bemutatva részt szeretnének venni.

    „Az Astellas Pharma, a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesülete és a Magyar Gyermekorvosok Társasága együttműködésében október elején meghirdetett nemes versengés legfőbb célja, hogy a gyerekek munkája és igyekezete kapcsán a társadalom figyelmét kiváló hazai gyermekorvosainkra hívja fel. A pályázat sikerrel debütált, hiszen a szeretetről, bizalomról és háláról tanúskodó gyermekrajzok folyamatosan érkeznek” – fogalmazott Morva Gábor programvezető. Az elkövetkezendő három hétben, egészen pontosan 2013. január 3-án éjfélig a fent említett korcsoportba tartozó gyerekek közül még bárki beküldheti saját rajzát, amelyből kiderül, miért az ő orvosa a legkedvesebb az egész világon.

    Hirdetés

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Az Astellas Gyermekrajz Pályázatra készült alkotásokat 2013. január 3-án éjfélig lehet postára adni. A szervezők kérik a pályázó gyermekeket és szüleiket, hogy mielőtt a pályamunkát beküldenék, a pályázati felhívást figyelmesen olvassák el. 

    A beküldött munkákat január elején héttagú zsűri értékeli és választja ki közülük a döntőbe továbbjutókat. A zsűri tagjai: Dr. Badacsonyi Szabolcs, a Szent Margit Kórház főigazgatója, a Gyermekgyógyászati Továbbképző Szemle című szaklap szerkesztőbizottságának elnöke (a zsűri elnöke), Bartos Erika, a Bogyó és Babóca mesesorozat szerzője (zsűritag), Dr. Dolowschiák Annamária házi gyermekorvos (zsűritag), Dr. Gárdos László, a Magyar Gyermekorvosok Társaságának főtitkára (zsűritag), Lukács Katalin, a H2O Online (Webbeteg.hu és a Kamaszpanasz.hu portálok kiadója) ügyvezető igazgatója (zsűritag), Varga Edit, az MTVA műsorvezetője (zsűritag), valamint Dr. Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója (zsűritag).

    További információk


    A pályázattal kapcsolatos információk a következő címeken tekinthetők meg: www.astellasazorvosokert.hu/astellas_gyermekrajz_palyazat

    (Astellas.hu)

    Legutóbb frissült: 2012.12.12 16:32
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mellhártyagyulladás

    Mellhártyagyulladás

    Dr. Brugós László

    A betegség tünetei a fájdalmon és nehézlégzésen kívül lehet a láz.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Tippek iskolakezdéshez - Hogy könnyebb legyen az első nap

    Az iskolakezdés mind a gyerekek, mind a szülők számára kihívást jelent. Adunk néhány tanácsot, hogy megkönnyítsük az első napokat.

    Mennyire veszélyesek a lenyelt tárgyak?

    Gyermekeink sok csodára képesek, de ez nemcsak remek képességeikre vonatkozik, hanem találékonyságukra, ötletgazdagságukra is. Ezért találkozhatunk számos idegentesttel a kicsik szervezetében.

    Napszúrás csecsemőknél, kisgyermekeknél

    A napszúrást többnyire közvetlen napsugárzás okozza, ami az agyhártya ingerléséhez vezet. Ez gyakran együtt jár az agy megduzzadásával és az agyi nyomás emelkedésével. Különösen nagy veszélyt jelent a napszúrás a csecsemőkre, főleg akkor, ha a kis fejük vagy nyakuk fedetlenül ki van téve a napsugaraknak.

    Hőség és egészségünk

    A nagy hőség extrém megterhelést jelent az emberi szervezet számára, amelynek ilyenkor folyamatosan arra kell törekednie, hogy testhőmérsékletünket állandó szinten tartsa. A hőség különösen az idős emberekre és a gyerekekre, de bármely egészséges emberre nézve is igen veszélyes lehet.

    Kismotor, háromkerekű, roller: Miért jó a gyerekeknek?

    Előbb vagy utóbb szinte minden gyerek megtanul biciklizni. Mindegy, hogy négy-, három-vagy kétkerekű, nagyszerűen megfelelnek a gyerekek mozgásigényének levezetésére és koordinációs készségük fejlesztésére.

    Kisgyermekkel az orvosnál - Praktikus tanácsok szülőknek

    Nem egy felnőtt rémálma az orvosnál tett látogatás. A kiszolgáltatottság érzése és a bizonytalanság a közeljövő beavatkozásaival szemben, az idegen környezet jelenléte még az idősebb korosztály képviselőiben is szorongást szül.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.