• Coitus interruptus: A megszakításos közösülés veszélyei

    Szerző: WEBBeteg - B. M. , szakfordító

    A coitus interruptus magyarul megszakításos közösülést jelent. Azok a párok, akiknél szóba sem jöhet (még) egy gyermek, jobban teszik, ha biztonságosabb védekezési módszert választanak.

    Mi a coitus interruptus?

    A coitus interruptus, azaz megszakításos közösülés során a férfi kihúzza péniszét a hüvelyből, mielőtt bekövetkezne a magömlés.

    Hirdetés

    A biztonság hiánya

    A teherbeesés elkerülésének esélye ezzel a módszerrel valójában igen csekély: A statisztikák szerint  a védekezés ezen formájának Pearl-indexe 4 és 18 között van. Ez azt jelenti, hogy 100 nő közül, akik egy évig alkalmazzák ezt a módszert, 4-18 teherbe esik.

    Előváladéktól lehetek-e terhes?


    Az előváladék az a folyadék, amit a férfi teste termel szexuális érintkezés során. A folyadék a húgycsövön át jut a péniszbe, és segít utat törni az ondónak, amely ejakuláció során szabadul fel, és a legnagyobb spermium koncentrációt tartalmazza. A megszakításos közösülés veszélyei>>

    Az önuralom kényszere

    A módszer súlyos problémája: A pénisz kihúzása a hüvelyből röviddel az orgazmus előtt nagyon nagy önuralmat és gyors felismerést követel. A szeretkezés hevében könnyű elveszetni az önuralmat, és a próbálkozás csődöt mond. Emellett az állandó aggodalom jelentősen csökkenti a szex nyújtotta örömet.

    Ha a megszakítás sikerült is, a pár még akkor sem érezheti magát biztonságban: Már a magömlés előtt az előváladékból is juthatnak spermiumok a női hüvelybe. Ez is elegendő ahhoz, hogy egy nő teherbe essen.

    A módszer egyetlen előnye, hogy a semmilyen egészségre ártalmas mellékhatása nincs.

    Mosakodás

    A szex után a nőnek és férfinak is alaposan meg kell tisztítania magát az ondófolyadéktól. Csak így akadályozható meg, hogy az esetlegesen a testen megtapadt spermiumok a hüvelybe jussanak.

    Ez természetesen akkor különösen fontos, ha a pár az orgazmus után újabb menetre vállalkozik.

    Figyelem! A coitus interruptus sem az AIDS sem más nemi úton terjedő betegséggel szemben nem nyújt védelmet!

    (WEBBeteg – B. M.; Forrás: NetDoktor.de , Lektorálta Dr. Csuth Ágnes, családorvos)

    Módosítva: 2011.05.02 17:12, Megjelenés: 2011.05.02 17:12
   • Cikkajánló

    Fáradékonyság

    Fáradékonyság

    Dr. Antalffy Katalin Anita

    A fáradékonyság hátterében különböző okok állhatnak. Mik lehetnek ezek?

    Száraz, hámló bőr

    Száraz, hámló bőr

    Dr. Lesznyák Judit

    Mik lehetnek az okok? Mit tehetünk a bőrszárazság megelőzéséért, kezeléséért?

    A fogamzásgátlás és a libidó közötti kapcsolat

    A fogamzásgátló módszerek megjelenésével és egyre szélesebb körben való elterjedésével jelentősen megváltozott a nők szexualitása, hiszen a nem kívánt terhesség megelőzése mindig is fontos részét képezte az emberi gondolkodásnak.

    Hormonális fogamzásgátlás és testsúly - Valóban okozhat súlygyarapodást?

    A súlygyarapodástól való félelem számos hölgyet gátol meg a tablettaszedés elkezdésében. Pedig ez az esetek legnagyobb részében a helytelen életmódnak, táplálkozási szokásoknak és nem a hormonkészítmények szedésének köszönhető.

    Megszakításos közösülés: Mennyire biztonságos védekezés?

    A megszakításos közösülés, latinul a coitus interruptus főleg a fiatalok körében számít népszerű módszernek a nyugati országokban, míg a kevésbé fejlett országokban, vagy ott, ahol vallási okok miatt nem engedélyezik a korszerű fogamzásgátlást szintén elterjedt módszer. Főleg azért számít népszerűnek a fiatalok körében és a szegény országok lakói között, mert a módszer nem igényel speciális eszközt és anyagi ráfordítást.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.