Új hívószám váltja a koronavírus-zöldszámot

MTI
megjelent:

Az Egészségvonal teljes egészében átveszi a jelenleg működő, a koronavírus-információkkal kapcsolatos zöldszámokra érkező hívásokat, így azok a számok február 11-én megszűnnek.

A 2019-ben kezdődő koronavírus-járvány miatt létrehozott koronavírus-zöldszám bizonyította, hogy nagy szükség van egy megbízható, komplex, egészségügyi alapellátási és népegészségügyi témájú, hiteles tartalommal ellátott, a nap 24 órájában elérhető információs központra.

Ezért létrehozták a 1812-es hívószámú - szintén folyamatosan elérhető - Egészségvonalat, ahol általános tájékoztatást adnak a védőoltásokkal, a koronavírussal, a betegség megelőzésével, a teendőkkel kapcsolatban, valamint információt nyújtanak a hatályos jogszabályokról, rendelkezésekről is - közölték.

Az Egészségvonal nem a sürgősségi betegellátással kapcsolatos feladatokat látja el

Ezért ilyen esetekben továbbra is a mentőszolgálat 104-es hívószámát vagy a 112 egységes segélyhívó számot kell hívni.

Az Egészségvonalon gyors, hiteles és naprakész információkat tudnak nyújtani bárkinek, ezért az ezekkel kapcsolatos kérdésekkel, problémákkal nem szükséges a háziorvost vagy a szakorvost felkeresni, vagyis az egeszsegvonal.gov.hu igénybevétele csökkenti az orvosi praxisok terheltségét - írta az NNK.

(MTI)

Koronavírus - Aktuális tudnivalók

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.