Koronavírus jelentés: 37 beteg elhunyt, alig nőtt az oltottak száma

Szerző: WEBBeteg összeállítás

A péntek reggeli adatok szerint 4041 az új fertőzöttek száma, és 37 beteg vesztette életét. Az első oltásukat felvevők száma mindössze 3174 fővel növekedett egy nap alatt, a harmadik oltást megkapóké azonban 27 ezerrel.

4041 új fertőzöttet igazoltak, ezzel az aktív fertőzöttek száma 34 780 főre emelkedett. 37 fő elhunyt. Jelenleg 2130 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 230-an vannak lélegeztetőgépen (az előző napi szám 204 fő volt).

A beoltottak száma a friss adatok szerint 5 950 259 fő, közülük 5 731 651 fő kapta meg a második oltását, 1 millió 191 ezren pedig a harmadik is. A magyarországi átoltottság júliusig az egyik legmagasabb volt Európában, ám augusztus óta az uniós átlag alá került a magyar, jelenleg 60%-os mutató.

Átoltottak aránya Magyarországon és Európában, 2021 október végéig

További országos és megyei szintű diagramok a koronavírus-járványról

Új védelmi intézkedések

November elsejétől ismét kötelező a maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön, az átoltottság növelése érdekében a munkáltatók előírhatják az oltás felvételét dolgozóiknak. Az állami szférában elvárt az oltás felvétele, az önkormányzatok pedig a polgármesterek dönthetnek.

A kormányinfón már bejelentett intézkedésekről szóló kormányrendeletek megjelentek a Magyar Közlönyben.

A kórházakban látogatási tilalmat rendelnek el, továbbá a betegek számának növekedés miatt újabb kórházakat vonnak be a COVID-betegek ellátásába.

Járványhelyzet a világban

Nemzetközi szinten az elmúlt két hétben ismét enyhe növekedésnek indultak az esetszámok és a halálozási mutatók az augusztus vége óta tartó csökkenő trend után. Tegnap 476 724 koronavírus-fertőzöttet regisztáltak a hatóságok, és 7867 fertőzött hunyt el. A legtöbb fertőzöttről és halálos áldozatról is az Egyesült Államokból, illetve Oroszországból érkezett jelentés. Az alacsony átoltottsággal rendelkező Oroszországban különösen magas a halálozások aránya a worldometers.info weboldalon összegyűjtött adatok szerint..

Európában az Egyesült Királyságban (39 842 fő) és Németországban (26 610 fő) a legmagasabb az új fertőzöttek száma, azonban a korábbi hullámokban tapasztaltakhoz képest kevésbé magas az elhunyt betegek száma. Előbbi országban 165-en, utóbbiban 122-en vesztették életüket.

(WEBBeteg összeállítás)

Koronavírus cikkajánló

Módosítva: 2021.10.29 09:24, Megjelenés: 2021.10.29 09:24
Címkék: Koronavírus
Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Koronavírus - 11 871 új fertőzött...

A beoltottak száma 6 087 474 fő, közülük 5 823 818 fő már a második oltását is megkapta, 2 269 551 fő pedig már a harmadik oltást is felvették.

Meddig tart a COVID-19 elleni...

Az antitestek számának esése nem feltétlenül arra utal, hogy immunrendszerünk gyengébbé vált a koronavírussal szemben, de azt sem jelenti, hogy nem...

Megfáztam vagy koronavírusos vagyok?...

A különböző eredetű légúti fertőzések tünetei nagyon hasonlóak, így biztosat továbbra is csak laboratóriumi teszt tud mondani. Az egyes tünetek...

Koronavírus kisokos - A legfontosabb...

Minden egészségügyi tudnivaló, amit ismernie kell és érdemes a COVID-19-járványról a WEBBeteg.hu összeállításában. A legfontosabb jelenleg is:...

Koronavírus és a tüdőbetegségek

Az utóbbi időben szinte naponta új információ lát napvilágot az új típusú koronavírus-fertőzéssel kapcsolatban. Rémisztő és biztató adatokat...

Koronavírus-fertőzöttek számának...

Az ismert, adott napon fennálló COVID-19-fertőzéses esetek számának időbeli alakulása és megyék szerinti eloszlása Magyarországon. Oldalunk naponta...

A koronavírus pszichológiai hatásai...

A változásra fel lehet készülni – fogalmaz a Magyar Tudományos Akadémia számára készített ismeretterjesztő írásában Gyarmathy Éva klinikai és...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.