Íme, az új oltási stratégia részletei

ATV
megjelent:

Módosul a Pfizer- és az AstraZeneca által gyártott vakcinák beadásának protokollja a háziorvosokhoz eljuttatott körlevél szerint.

A levél szerint a Pfizer által gyártott Comirnaty vakcinák esetében a második adag vakcina beadási ideje az első adag beadását követő 3 hét helyett 35 napra módosul, míg az AstraZeneca Covid-19 Vaccine alkalmazása során az első és a második részoltás közötti időintervallum 4-ről 12 hétre módosul. Egyéb oltóanyagok vonatkozásában az alkalmazás rendje nem módosul – áll a levélben, amely az ATV Híradójának birtokába került.

Korábban Müller Cecília beszélt az operatív törzs pénteki tájékoztatóján, hogy változik az oltási stratégia, vagyis a cél mostantól az, hogy az első adag oltást minél többen megkapják, akik regisztráltak a kormányzati honlapon.

A nemzetközi tudományos életben január óta rivalizált két oltási stratégia egymással, amelyről a WEBBetegen is beszámoltunk.

(ATV.hu)

Cikkajánló

A COVID-19 elleni vakcinák összehasonlítása

Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész
Koronavírus védőoltás
A COVID-19 elleni oltásokról rengeteg információt lehet olvasni, azonban sokszor nehéz kiszűrni a valós adatokat, követni a fejlesztések meglepően gyors ütemét, vagy eldönteni, minek higgyünk. Összefoglaló a vakcinákkal kapcsolatos legfontosabb aktuális tudnivalókról.
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.