• 28 ezer fölé nőtt az aktív fertőzöttek száma

    Szerző: koronavirus.gov.hu

    950 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 41 732 főre emelkedett az azonosított fertőzöttek száma Magyarországon. Elhunyt 29 beteg, így az elhunytak száma 1052 főre nőtt.

    A járvány kezdete óta összesen 12 628-an már meggyógyultak a fertőzést követően, így az aktív fertőzöttek száma jelenleg 28 052 fő. Az aktív fertőzöttek 33%-a, az elhunytak 43%-a, a gyógyultak 31%-a budapesti. Jelenleg 24 710-en vannak házi karanténban. Az elhunytak listája itt tekinthető meg.

    1555 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 167-en vannak lélegeztetőgépen. A járvány kezdete óta a hatóságok 861 620 koronavírus-tesztet végeztek el.

    Koronavírus-fertőzöttek Magyarországon, megyénként, 2020. október 15.

    Világszinten tegnap 381 466 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel 38 730 280 főre nőtt a járvány kezdete óta azonosított COVID-19-fertőzöttek száma. Újabb 6083 ember vesztette életét, így a járvány halálos áldozatainak száma már 1 096 323. A legtöbb új haláleset az Egyesült Államokban, Braziliában és Indiában történt, Európában pedig Oroszországban (239 fő), Spanyolországban (209 fő) és Nagy-Britannában (137 fő) hunytak el szerdán. A járvány kezdete óta továbbra is Belgiumból jelentették a legtöbb halottat, ahol összesen 10 244 fertőzött vesztette életét.

    Hirdetés

    Tartsuk be a szabályokat, kiemelten fontos az idősek védelme! A koronavírussal kapcsolatos legfontosabb tanácsokat itt gyűjtöttük össze.

    (koronavirus.gov.hu, worldometers.info/coronavirus)

    Ajánlott cikkek a COVID-19-járványról

     

    Módosítva: 2020.10.15 09:10, Megjelenés: 2020.10.15 09:10
   • Cikkajánló

    2-es típusú diabétesz

    2-es típusú diabétesz

    F. Zs., fordít

    A 2-es típusú cukorbetegség új rizikófaktorait azonosították. Lássuk, mik is ezek!

    Ismeri Ön a kullancsokat?

    Ismeri Ön a kullancsokat?

    WEBBeteg

    Ön mit tud a kullancsokról? Töltse ki tesztünket és ellenőrizze tudását!

    Koronavírus kisokos - A legfontosabb tudnivalók és tanácsok

    Minden egészségügyi tudnivaló, amit ismernie kell és érdemes a COVID-19-járványról a WEBBeteg.hu összeállításában. A legfontosabb jelenleg is: aki teheti, maradjon otthon!

    28 ezer fölé nőtt az aktív fertőzöttek száma

    950 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 41 732 főre emelkedett az azonosított fertőzöttek száma Magyarországon. Elhunyt 29 beteg, így az elhunytak száma 1052 főre nőtt.

    Zöld utat kapott az eddigi leghatékonyabb magyar COVID-gyógyszer

    Széleskörűen hozzáférhetővé válik a magyar betegek számára is a remdesivir nevű hatóanyagot tartalmazó antivirális szer, amely az eddig ismert leghatékonyabb gyógyszer a COVID-19-fertőzés ellen. A gyártás a Richter Gedeon Nyrt. saját fejlesztése alapján indult. A készítmény klinikai vizsgálata megkapta az engedélyt az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézettől. A szert több magyarországi egészségügyi intézményben, így a Szegedi Tudományegyetemen is alkalmazzák.

    Megfáztam vagy koronavírusos vagyok? A COVID-19 első tünetei

    A különböző eredetű légúti fertőzések tünetei nagyon hasonlóak, így biztosat továbbra is csak laboratóriumi teszt tud mondani. Az egyes tünetek gyakoriságában azonban megfigyelhetőek kisebb-nagyobb eltérések, amely alapján diagnosztizálni nem, de valószínűsíteni lehet a betegséget.

    Meddig tart a COVID-19 elleni immunitás? Ne aggódjon!

    Az antitestek számának esése nem feltétlenül arra utal, hogy immunrendszerünk gyengébbé vált a koronavírussal szemben, de azt sem jelenti, hogy nem lehet hatékony vakcinát kifejleszteni - üzenik szakértők az elbizonytalanodó lakosságnak.

    Az egészséges fiatalnál is hetekbe telhet kigyógyulni a COVID-19-ből

    A 35 év alatti páciensek ötöde arról számolt be, hogy a pozitív teszteredményt követően akár 21 napba is telt, míg újra a korábbi egészségi állapotában érezte magát, olvasható az amerikai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (Centers for Disease Control and Prevention, CDC) adatai között.

    Miért nem járható út a nyájimmunitás kialakítása Magyarország számára?

    Nem új az elképzelés, hogy ha a lakosság elég nagy része átesik a fertőzésen és ezzel védettséget szerez, a vírus terjedése megfelelő "közeg" nélkül elhal, ezáltal a nem megfertőződött kisebbségnél sem alakul ki a megbetegedés. Mindez logikusan hangzik, de gondoljuk végig, mivel járna a nyájimmunitás természetes úton történő kialakulása!

    Lelki egészségünket is fenyegeti a koronavírus

    Még a világjárvány kezdeti időszakában járunk. Magyarországon március 4-én jelentették hivatalosan az első koronavírus-fertőzést, és március 15-én az első halálesetet. Mégis, mintha hosszú idő telt volna el a kezdetek óta. Megváltozott az időérzékelésünk is...

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.