• A CDC hivatalosan is megerősíti, hogy a lejelentett koronavírus okozta halálesetek ténylegesen koronavírus okozta halálozások

    Szerző: WEBBeteg - F. Zs., fordító

    Az amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC) még határozottabban szembeszáll azokkal a főként a közösségi médiában elterjedt pletykákkal, amelyek azt sugallják, hogy a koronavírus okozta halálesetek száma meglehetősen túlzó.

    Az emberek félreértelmezik a halotti anyakönyvi kivonatban leírtakat - mondta a CDC halálozási szakértője. Trump elnök megosztotta twitteren azokat a közösségi médiában terjedő összeesküvés elméleteket, amelyek szerint azoknak a személyeknek, akikről azt állítják, hogy a koronavírus következtében hunytak el, csak kis százaléka halt meg ténylegesen a koronavírus-fertőzés miatt, és amik esetében az összeesküvés elmélet terjesztői a halotti anyakönyvi kivonatban felsorolt egyéb mögöttes halálokokra hivatkoznak.

    Ez (vagyis az esetleges mögöttes halálokok felsorolása) azonban nem jelenti azt, hogy az adott beteg nem a koronavírus következtében hunyt el - mondta egy közleményben Bob Anderson, a CDC halálozási statisztikával foglalkozó vezetője.

    Hirdetés

    „A COVID-19 megbetegedés következtében bekövetkezett halálesetek 94%-ában a COVID-19-en kívül más betegségeket is felsoroltak. Ezek között az okok között lehetnek olyan krónikus betegségek, mint például a cukorbetegség vagy a magas vérnyomás” - jelentette ki Anderson a CDC által a CNN-hez eljuttatott közleményben. „Csak a halotti anyakönyvi kivonatok 6%-a esetén szerepel a felsorolásban a COVID-19-megbetegedés egyedüli okként vagy betegségként” - egészítették ki a nyilatkozatot.

    „A halál kiváltó oka az az állapot, ami elindította azoknak az eseményeknek a láncolatát, amelyek végül az adott személy halálához vezettek. Az összes olyan haláleset 92%-a esetében, amelynél a COVID-19-megbetegedés jelen volt, a COVID-19 szerepelt a halál kiváltó okaként.”

    Más vezető egészségügyi tisztviselők, ideértve a Nemzeti Allergológiai és Infektológiai Intézet (National Institute of Allergy and Infectious Diseases, NIAID) igazgatóját, Dr. Anthony Faucit is, úgy nyilatkoztak, hogy a CDC halálozási statisztikái helytállóak, és kifejtették, hogy csak azért, mert a halotti anyakönyvi kivonaton más betegségek is fel vannak sorolva, az még nem jelenti azt, hogy azon betegségek egyike volt a halál kiváltó oka.

    A többi betegség jelenléte azt jelzi az orvosok számára, hogy azoknál az embereknél, akik krónikus betegségekben szenvednek, nagyobb valószínűséggel alakul ki a COVID-19 súlyosabb lefolyása és nagyobb valószínűséggel következik be a halál a koronavírus következtében - jegyezte meg Anderson.

    A halotti anyakönyvi kivontokban feltüntetve előfordulhatnak a vírusfertőzés következtében kialakuló akut állapotok is, mint például tüdőgyulladás vagy légzési elégtelenség.

    A koronavírusos esetekről és halálozásról szóló jelentéseikhez független adatokat használó Johns Hopkins Egyetem szerint az Egyesült Államokban több mint 185 000 COVID-19 miatt bekövetkező haláleset történt 2020. szeptember 2-án késő délutánig.

    A CDC adatai azt mutatják, hogy az USA-ban 2020. augusztus 22-ig 161 392 halotti anyakönyvi kivonatban szerepel a halál fő okaként a koronavírus.

    Olvasson tovább! Koronavírus: a leggyakoribb veszélyes alapbetegségek

    Forrás: WEBBeteg
    F. Zs., fordító; CDC official affirms coronavirus deaths really are coronavirus deaths (edition.cnn.com)

    Módosítva: 2020.09.04 13:03, Megjelenés: 2020.09.04 13:03
   • Cikkajánló

    Prosztatagyulladás

    Prosztatagyulladás

    Cs. K., fordító

    Milyen tünetei lehetnek? Ha prosztatagyulladásra gyanakszik, keresse fel orvosát!

    HPV elleni oltás fiúknak is

    HPV elleni oltás fiúknak is

    Szponzorált tartalom

    Már a hetedikes fiúk számára is igényelhető az ingyenes HPV elleni védőoltás. (x)

    Koronavírus kisokos - A legfontosabb tudnivalók és tanácsok

    Minden egészségügyi tudnivaló, amit ismernie kell és érdemes a COVID-19-járványról a WEBBeteg.hu összeállításában. A legfontosabb jelenleg is: aki teheti, maradjon otthon!

    Koronavírus - 941 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt hat idős, krónikus beteg

    941 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 16 111 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

    Dömötör: Ha a tesztelést háziorvos rendeli el, ingyenes a teszt

    A koronavírus kimutatását célzó PCR-tesztért azoknak kell majd fizetniük, akiknek a saját döntése, hogy elmennek a mintavételre - közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

    Meddig tart a COVID-19 elleni immunitás? Ne aggódjon!

    Az antitestek számának esése nem feltétlenül arra utal, hogy immunrendszerünk gyengébbé vált a koronavírussal szemben, de azt sem jelenti, hogy nem lehet hatékony vakcinát kifejleszteni - üzenik szakértők az elbizonytalanodó lakosságnak.

    Az egészséges fiatalnál is hetekbe telhet kigyógyulni a COVID-19-ből

    A 35 év alatti páciensek ötöde arról számolt be, hogy a pozitív teszteredményt követően akár 21 napba is telt, míg újra a korábbi egészségi állapotában érezte magát, olvasható az amerikai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (Centers for Disease Control and Prevention, CDC) adatai között.

    A COVID-19 esetében az enyhe csak ritkán jelent könnyedén elmúlót

    A többség úgy gondolja, ha egy betegséget enyhének mondanak, nincs miért aggódni. A WHO jelentései, mikor azt közlik: a COVID-19 esetek akár 80 százaléka tünetmentes vagy enyhe lefolyású, szintén nyugtatóként hatnak. Mégis, jobb, ha ilyenkor se legyintünk. Mégiscsak a COVID-19-ről van szó...

    A vérplazma-terápia kiemelt jelentősége koronavírus-fertőzés okozta megbetegedésben

    A SARS-CoV-2 által okozott világjárvány leküzdésére folyamatosan történnek az erőfeszítések. Kutatók párhuzamosan próbálják fejleszteni a megelőzés eszközeit (védőoltások) és a sikeres kezelés terápiáit (pl. antivirális gyógyszerek). Ezek közül az egyik kiemelkedő, a gyógyult betegek vérplazmájának felhasználása (rekonvaleszcensplazma-terápia).

    Védőoltás az új koronavírus ellen - Mit tudunk most?

    Ez év elején alakult ki nagyon rövid idő alatt a mai napig több mint 3 millió embert igazoltan megfertőző és több mint 220 ezer ember halálát okozó SARS-CoV-2 vírus okozta pandémia. Gőzerővel zajlanak a kutatások a lehetséges gyógymódok és a fertőzés megelőzését célzó védőoltások fejlesztésére.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.