Tizenhat új fertőzöttet azonosítottak, most sincs újabb elhunyt

Koronavírus Sajtóközpont
megjelent:

Tizenhat újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4205 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma, változatlanul 589 fő, 2874-en pedig már meggyógyultak.

A friss adatok szerint az aktív fertőzöttek száma 742 fő, 2 fővel több, mint az előző napon. Az aktív fertőzöttek 39%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 47%-a budapesti. 142 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

A maszk viselése továbbra is kötelező az üzletekben, illetve a tömegközlekedési eszközökön. A 65 év felettiek külön délelőtti vásárlási sávja megszűnt.

Koronavírus fertőzöttek megyénként, 2020. július 7.

Világszinten közel 168 ezer új megbetegedést jelentettek egy nap alatt. A napi új esetszám július 1-én érte el eddigi csúcsát 213 ezer esettel. Azóta csökkenő a tendencia, ám továbbra is igen magas a fertőzések száma. Eddig összesen 11 626 759 COVID-19 esetet igazoltak, és 538 172 fertőzött vesztette életét. Az öszes fertőzött száma továbbra is az Egyesült Államokban és Braziliában a legmagasabb, földrészünkön pedig Nagy-Britannában.

(Koronavírus Sajtóközpont)

Cikkajánló

COVID-19
A különböző eredetű légúti fertőzések tünetei nagyon hasonlóak, így biztosat továbbra is csak laboratóriumi teszt tud mondani. Az egyes tünetek gyakoriságában azonban megfigyelhetőek kisebb-nagyobb eltérések, amely alapján diagnosztizálni nem, de valószínűsíteni talán lehet a betegséget.
Ízületi fájdalmak
Ízületi fájdalmak

Milyen okai lehetnek? Hogyan kezelhető?

Tavasz és fájdalom
Tavasz és fájdalom

Mit tehetünk a fájdalom ellen? (x)

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.