Fejtetű - minden tízedik ember elkapja

WEBBeteg
megjelent:

Az egyre modernebb higiéniás körülmények ellenére, minden tízedik ember találkozik a fejtetvek okozta kellemetlenséggel életében legalább egyszer, s bár a legnagyobb veszély az óvodás és kisiskolás korosztályt fenyegeti, a felnőttek sincsenek teljes biztonságban. (x)

Ezeket a sorokat olvasva talán felsejlik egy kellemetlen gyerekkori emlék, amikor bizony szemlesütve vettük tudomásul, hogy minket sem kerültek el ezek az apró kis paraziták. Vagy esetleg mikor már szülőként értesíteni kellett a többi szülőt és az iskolát, hogy gyermekünknél fejtetűt fedeztünk fel, még akkor is, ha semmi bizonyíték nem volt arra, hogy a mi csemeténk lenne a fertőzés forrása.

Szégyenkezni pedig nincs okunk, a fejtetű ugyanis nem válogat. Ápoltságtól függetlenül bárkinél előfordulhat.

De mi is az a fejtetű?

A fejtetű - életkorától függően 0,5-3 mm hosszúságú élősködő rovar - az emberi hajban kapaszkodik meg, és a fejbőrt „harapva” vérrel táplálkozik. Ahhoz, hogy a vérszívás során a vér lassabban alvadjon meg, a fejtetű nyála véralvadásgátlót tartalmaz, ami allergiás reakciót vált ki. Innen ered a jellegzetes, kellemetlen viszketés.

Hogy szabaduljunk meg tőlük?

Ha bebizonyosodott, hogy fejtetveink vannak, akkor sem szabad a hajunkat a homokba dugni! A zavarba ejtő helyzetre ma már nagyon gyors, hatékony és biztonságos megoldás áll rendelkezésünkre: a Hedrin tetű elleni szer.

A Hedrin nem tartalmaz kémiai vagy biológiai vegyszereket, amelyek további allergiás reakciókat válhatnak ki, vagy amikkel szemben ellenállóvá válhat a fejtetű. A szer fizikai úton hat, ami azt jelenti, hogy a Hedrin teljesen beborítja az élősködőt, bejut a légzőrendszerébe, így tulajdonképpen megfojtva azt.

Biztonságosan alkalmazható már 6 hónapos kortól, így a legveszélyeztetettebb korosztály, az óvodás- és kisiskolás korú gyermekek kezelése is kíméletesen, ugyanakkor hatékonyan történhet. Asztmások és festett hajúak is bátran használhatják a Hedrint.

A biztos hatás érdekében a kezelést 7 nap elteltével meg kell ismételni, ugyanis az első alkalmazás idején a még serke állapotban lévő tetvekre nem hat. A serkékből 7 nap után kikelő tetveket is el kell pusztítani, ezzel szűnhet meg véglegesen a fertőzés.

Felejtse el a fejtetű okozta kellemetlen tüneteket és keresse a Hedrint a gyógyszertárakban!

Ezt olvasta már? Tetves a gyermekem! Mit tegyek?

A cikk megjelenését a Hedrin készítmény forgalmazója, a Ceumed Kft. támogatta.

Cikkajánló

A tetvesség

Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász
Fejtetű
Milyen tetvek lehetnek az ember parazitái? Hogyan kezelhető a tetvesség? Hogyan lehet elejét venni a fertőzésnek?
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.