Egy fiatal gazda pályázat nyertesének beszámolója

DTMP Nonprofit Kft.
megjelent: 2017.08.12.

Seres Emese fiatal gazda, aki egyéni vállalkozóként egy növénytermesztéssel foglalkozó vállalkozás indítását tűzte ki célul. Legfontosabb szempontjai a kiemelkedő minőség, az elérhetőség, és a korszerű gépekkel történő költséghatékony gazdálkodás.

Ezen célokat partnereivel közösen képviseli, akikkel együttes céljuk, hogy a vidék látványosan fejlődjön és valós alternatívát, egy élhető jövőt biztosítson a fiataloknak.

Hazánk természeti adottságai kiválóak a kalászos növények termesztéséhez. Nem is volt kérdés, hogy Seres Emese fiatal gazda mire fog fókuszálni: az általa művelt területeken az okszerű vetésforgó betartásával búzát, árpát, kukoricát és burgonyát fog termelni. Célkitűzése a kiváló minőségű, európai színvonalú növények termesztése. Ehhez hozzájárul a minőségi kontroll és a korszerű géppark, amelyek a megművelt földterülettel együtt a pályázat támogatásának köszönhetően növekedtek. A pályázat kapcsán beszerzésre került traktor, permetező, illetve különböző művelőeszközök, valamint szántóterület és tanya is.

Seres Emese gyermekkorától kezdve besegít a családi gazdaságban, szülei is termelők, állattartók. Ezen túl a fiatal gazda tanulmányaival is segíti a saját gazdaság kiépítését, mára mezőgazdasági szakigazgatási szervező végzettsége van. A pályázatnak is köszönhetően elvégezte a Debreceni Egyetem növényorvosi szakját, illetve vetőmag-gazdálkodási szakmérnök lett. Mindezeken túlmenően rendszeres továbbképzéseken vesz részt, szakmai és egyéb mezőgazdasági konferenciákon (például Farmer Expo).

gazda pályázat

(DTMP Nonprofit Kft.)

Megjelent: 2017.08.12 23:50
Címkék: Növény
Hozzászólások (0)

Cikkajánló

12 figyelmeztető szívtünet 12 figyelmeztető szívtünet

Milyen esetekben jobb orvosi segítséget, véleményt kérni?

A COVID-19 és a szív A COVID-19 és a szív

Milyen formákban jelentkezhetnek a koronavírus-fertőzés szövődményei?

A piros bogyós növények - Mire vigyázzunk?

Számos olyan növényt ismerünk, melyről köztudott, hogy mérgező hatású. Gyakran fordulnak elő játszótereken, parkokban, kirándulás során, de...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.