• Sikeres vállalkozás növénytermesztéssel - egy fiatal gazda pályázat nyertesének beszámolója

    Szerző: DTMP Nonprofit Kft.

    Seres Emese fiatal gazda, aki egyéni vállalkozóként egy növénytermesztéssel foglalkozó vállalkozás indítását tűzte ki célul. Legfontosabb szempontjai a kiemelkedő minőség, az elérhetőség, és a korszerű gépekkel történő költséghatékony gazdálkodás. Ezen célokat partnereivel közösen képviseli, akikkel együttes céljuk, hogy a vidék látványosan fejlődjön és valós alternatívát, egy élhető jövőt biztosítson a fiataloknak.

    Hazánk természeti adottságai kiválóak a kalászos növények termesztéséhez. Nem is volt kérdés, hogy Seres Emese fiatal gazda mire fog fókuszálni: az általa művelt területeken az okszerű vetésforgó betartásával búzát, árpát, kukoricát és burgonyát fog termelni. Célkitűzése a kiváló minőségű, európai színvonalú növények termesztése. Ehhez hozzájárul a minőségi kontroll és a korszerű géppark, amelyek a megművelt földterülettel együtt a pályázat támogatásának köszönhetően növekedtek. A pályázat kapcsán beszerzésre került traktor, permetező, illetve különböző művelőeszközök, valamint szántóterület és tanya is.

    Hirdetés

    Seres Emese gyermekkorától kezdve besegít a családi gazdaságban, szülei is termelők, állattartók. Ezen túl a fiatal gazda tanulmányaival is segíti a saját gazdaság kiépítését, mára mezőgazdasági szakigazgatási szervező végzettsége van. A pályázatnak is köszönhetően elvégezte a Debreceni Egyetem növényorvosi szakját, illetve vetőmag-gazdálkodási szakmérnök lett. Mindezeken túlmenően rendszeres továbbképzéseken vesz részt, szakmai és egyéb mezőgazdasági konferenciákon (például Farmer Expo).

    (DTMP Nonprofit Kft.)

    Módosítva: 2017.08.12 23:50, Megjelenés: 2017.08.12 23:50
    Címkék: Növény,
   • Nyomtatás
   • Cikkajánló

    Bőrfelszíni sérülések

    Bőrfelszíni sérülések

    WEBBeteg - Szponzorált tartalom

    A legkisebb sérülésből is lehet baj, ha nem látja el megfelelően. (x)

    A férfi inkontinencia

    A férfi inkontinencia

    Cs. K., fordító

    Tévhit, hogy a vizelettartási probléma csupán a nőket érinti.

    A leginkább titkolt változókori tünet: a hüvelyszárazság

    A női szervezet több évtizeden át ciklusosan bekövetkező hormonális változások alatt áll. A petefészkek által termelt hormonok közül az ösztrogén nem csupán a női ciklusra és a termékenységre, de számos szervünk és szervrendszerünk, valamint anyagcsere-folyamataink megfelelő működésére is hatással van.

    Délnyugat-Ázsia: Egészségügyi kockázatok utazáskor

    Különösen azoknak, akik szakmai okból gyakran vagy hosszabb ideig tartózkodnak valamely délkelet-ázsiai országban, illetve azoknak, akik eleve valamilyen egészségügyi problémával küzdenek, továbbá minden odautazónak tisztában kell lennie a lehetséges fertőző betegségekkel, illetve ajánlott betartaniuk az utazással kapcsolatos általános és konkrét egészségügyi ajánlásokat.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA