• Sikeres vállalkozás növénytermesztéssel - egy fiatal gazda pályázat nyertesének beszámolója

    Szerző: DTMP Nonprofit Kft.

    Seres Emese fiatal gazda, aki egyéni vállalkozóként egy növénytermesztéssel foglalkozó vállalkozás indítását tűzte ki célul. Legfontosabb szempontjai a kiemelkedő minőség, az elérhetőség, és a korszerű gépekkel történő költséghatékony gazdálkodás. Ezen célokat partnereivel közösen képviseli, akikkel együttes céljuk, hogy a vidék látványosan fejlődjön és valós alternatívát, egy élhető jövőt biztosítson a fiataloknak.

    Hazánk természeti adottságai kiválóak a kalászos növények termesztéséhez. Nem is volt kérdés, hogy Seres Emese fiatal gazda mire fog fókuszálni: az általa művelt területeken az okszerű vetésforgó betartásával búzát, árpát, kukoricát és burgonyát fog termelni. Célkitűzése a kiváló minőségű, európai színvonalú növények termesztése. Ehhez hozzájárul a minőségi kontroll és a korszerű géppark, amelyek a megművelt földterülettel együtt a pályázat támogatásának köszönhetően növekedtek. A pályázat kapcsán beszerzésre került traktor, permetező, illetve különböző művelőeszközök, valamint szántóterület és tanya is.

    Hirdetés

    Seres Emese gyermekkorától kezdve besegít a családi gazdaságban, szülei is termelők, állattartók. Ezen túl a fiatal gazda tanulmányaival is segíti a saját gazdaság kiépítését, mára mezőgazdasági szakigazgatási szervező végzettsége van. A pályázatnak is köszönhetően elvégezte a Debreceni Egyetem növényorvosi szakját, illetve vetőmag-gazdálkodási szakmérnök lett. Mindezeken túlmenően rendszeres továbbképzéseken vesz részt, szakmai és egyéb mezőgazdasági konferenciákon (például Farmer Expo).

    (DTMP Nonprofit Kft.)

    Módosítva: 2017.08.12 23:50, Megjelenés: 2017.08.12 23:50
    Címkék: Növény,
   • Cikkajánló

    Emésztési zavar

    Emésztési zavar

    WEBBeteg

    Mik a tünetei az emésztési zavarnak? Hogyan előzhető meg?

    Fogzás

    Fogzás

    Dr. Szendrey Gábor

    A baba nyugtalan, sírdogál, sőt még hőemelkedése is lehet.

    Szétválasztott sziámi ikrek - Folytatódik a műtétsorozat

    A Cselekvés Alapítvány magyar orvoscsapata által szétválasztott, fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikerpár Operation Freedom névre keresztelt műtétsorozata folytatódik: a hároméves kislányok december 3-án és 4-én helyreállító műtéteken estek át a Bangladesbe visszalátogató szakembereink jóvoltából.

    A pajzsmirigyműködés zavarai

    A pajzsmirigy által termelt hormonok a szervezet számos működési funkcióját befolyásolják. Éppen emiatt a pajzsmirigy funkciójának zavarai számos tünetet okozhatnak, más szervrendszerek működésére is kihatva, így a betegségek felismerése és kezelése rendkívül fontos.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.