• Sikeres vállalkozás növénytermesztéssel - egy fiatal gazda pályázat nyertesének beszámolója

    Szerző: DTMP Nonprofit Kft.

    Seres Emese fiatal gazda, aki egyéni vállalkozóként egy növénytermesztéssel foglalkozó vállalkozás indítását tűzte ki célul. Legfontosabb szempontjai a kiemelkedő minőség, az elérhetőség, és a korszerű gépekkel történő költséghatékony gazdálkodás. Ezen célokat partnereivel közösen képviseli, akikkel együttes céljuk, hogy a vidék látványosan fejlődjön és valós alternatívát, egy élhető jövőt biztosítson a fiataloknak.

    Hazánk természeti adottságai kiválóak a kalászos növények termesztéséhez. Nem is volt kérdés, hogy Seres Emese fiatal gazda mire fog fókuszálni: az általa művelt területeken az okszerű vetésforgó betartásával búzát, árpát, kukoricát és burgonyát fog termelni. Célkitűzése a kiváló minőségű, európai színvonalú növények termesztése. Ehhez hozzájárul a minőségi kontroll és a korszerű géppark, amelyek a megművelt földterülettel együtt a pályázat támogatásának köszönhetően növekedtek. A pályázat kapcsán beszerzésre került traktor, permetező, illetve különböző művelőeszközök, valamint szántóterület és tanya is.

    Hirdetés

    Seres Emese gyermekkorától kezdve besegít a családi gazdaságban, szülei is termelők, állattartók. Ezen túl a fiatal gazda tanulmányaival is segíti a saját gazdaság kiépítését, mára mezőgazdasági szakigazgatási szervező végzettsége van. A pályázatnak is köszönhetően elvégezte a Debreceni Egyetem növényorvosi szakját, illetve vetőmag-gazdálkodási szakmérnök lett. Mindezeken túlmenően rendszeres továbbképzéseken vesz részt, szakmai és egyéb mezőgazdasági konferenciákon (például Farmer Expo).

    (DTMP Nonprofit Kft.)

    Módosítva: 2017.08.12 23:50, Megjelenés: 2017.08.12 23:50
    Címkék: Növény,
   • Nyomtatás
   • Cikkajánló

    Belgyógyászati vizsgálat

    Belgyógyászati vizsgálat

    Dr. Ujj Zsófia Ágnes

    Mi történik konkrétan a belgyógyászati vizsgálaton férfiak esetében?

    Alvászavar

    Alvászavar

    B. M., szakfordító

    Melyek a leggyakoribb háttérben álló pszichés betegségek?

    A migrén gazdasági hatásai

    A migrén a betegek személyes életére gyakorolt hatásán túl jelentős gazdasági kihatással is bír. Ez könnyen érthető, ha belegondolunk, hogy a migrén igen gyakori, és döntően az aktív korcsoportokat érintő betegség.

    A migrén hatása az egyénre és a társadalomra

    A migrén kb. 1,2-1,4 millió honfitársunkat érinti: erős, a tevékenységet nagy mértékben zavaró vagy akár meggátoló fejfájás, amit hányinger, az esetek egy részében hányás, fény-, illetve zajérzékenység kísér. A migrén általában éveken, évtizedeken át visszatérő rohamok formájában jelentkezik. A fájdalom és a kellemetlen kísérő tünetek a betegek és a társadalom számára is komoly tehertételt jelentenek.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA